Romige risotto met citroen en mascarpone - Recepten Cookeo Infinity Autostir | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Romige risotto met citroen en mascarpone

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 40min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    25min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 2 el Olijfolie

  • 0.5 Ui

  • 160 g Risottorijst

  • 6 cl Witte wijn

  • 90 cl Groentenbouillon

  • 40 g Mascarpone

  • 20 g Geraspte Parmezaanse kaas

  • 0.5 Citroen (zeste)

  • Parmezaanse kaas

  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1 /10

Bereid de ingrediënten voor.

  • 2el Olijfolie
  • 0.5 Ui
  • 160g Risottorijst
  • 6cl Witte wijn
  • 90cl Groentenbouillon
  • 40g Mascarpone
  • 20g Geraspte Parmezaanse kaas
  • 0.5 Citroen (zeste)
  • krul Parmezaanse kaas
  • Zout, peper

Stap 2 /10

Plaats het blad in de kom.

Stap 3 /10

Giet de olijfolie in de kom.

  • 2el Olijfolie

Stap 4 /10

Voeg de uien, rijst en zout toe. Bak 4 min.

  • 0.5 Ui
  • 160g Risottorijst
  • Zout, peper

Stap 5 /10

Voeg de witte wijn toe en laat 1 min. reduceren.

  • 6cl Witte wijn

Stap 6 /10

Voeg de groentenbouillon toe.

  • 90cl Groentenbouillon

Stap 7 /10

Laat de risotto koken.

Stap 8 /10

Voeg de mascarpone en de Parmezaanse kaas toe en laat nog 2 min. koken.

  • 40g Mascarpone
  • 20g Geraspte Parmezaanse kaas

Stap 9 /10

Pas het kruiden en voleindig met de citroenzeste en de krullen van de Parmezaanse kaas.

  • 0.5 Citroen (zeste)
  • krul Parmezaanse kaas
  • Zout, peper

Stap 10 /10

Serveer warm.