Roerei met mimolette en broodjes
- Totale tijd 2u 20min
- 25min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 1u 30min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
300 g Bloem
10 cl Water
8 cl Melk
1 tl Bakkersgist in poeder
0.5 tl Zout
0.5 tl Suiker
15 g Boter
8 Eieren
80 g Boter
75 g Geraspte mimolette
3 takje Peterselie
Lijnzaad
Peper
Water
Accessoires
Klopper Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /13
Doe het water, de melk en de gist in de mengkom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 2 /13
Voeg de bloem, de suiker, het zout en de boter in blokjes toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd op 30°C rijzen.
Stap 3 /13
Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 4 /13
Druk opnieuw op 'Start'.
Stap 5 /13
Bestuif een werkblad met bloem. Haal het deeg uit de keukenmachine. Kneed het even op een werkblad. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 6 /13
Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en maak van elk stukje een gelijkmatig bolletje.
Stap 7 /13
Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg ze op de bakplaat en dek af met een schone vaatdoek. Laat gedurende 45 minuten rijzen.
Stap 8 /13
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 9 /13
Snijd de broodjes in aan de bovenkant. Bestrijk ze met water en bestrooi ze met zaadjes.
Stap 10 /13
Zet de broodjes ongeveer 15 minuten in de oven totdat ze licht goudbruin zijn.
Stap 11 /13
Doe de eieren en de helft van de boter in de mengkom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 12 /13
Voeg de rest van de boter en de geraspte mimolette toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 13 /13
Leg het roerei op de doormidden gesneden broodjes. Breng op smaak met peter en bestrooi met peterselie.