Rode linzenroomsoep
- Totale tijd 16min
- 8min
Voorbereidingstijd - 8min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
100 g Rode linzen
1 el Sesamzaadjes (gebruind)
1 Fijngesneden sjalotten
140 g Wortelen in dunne plakjes
40 cl Gevogeltebouillon
20 g Boter
0.5 tl Kerriepoeder
Zout en peper
1 el Sesamolie
10 cl Vloeibare room 15 % vg
Bereiding
Stap 1 /7
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /7
Doe de helft van de boter in de kuip.
Stap 3 /7
Fruit de sjalotten en daarna de wortelen.
Stap 4 /7
Doe de linzen, de bouillon en de curry in de kuip. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5 /7
Snelkookfunctie
Stap 6 /7
Voeg de sesamolie en de room toe en mix. Bestrooi met sesamzaadjes.
Stap 7 /7
Dien op!