- Homepage
- Recipe Details Page
Risotto van tarwe
- Totale tijd 38min
- 10min
Voorbereidingstijd - 28min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
250 g Tarwe
100 g Ajuin
80 g Tomaten
80 g Courgettes
30 g Parmezaanse kaas
8 cl Witte wijn
70 cl Gevogeltebouillon
5 cl Olijfolie
10 bladje Basilicum
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Doe de gepelde en gesneden ajuin in de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
100g Ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 2 /7
Vervang het mes door de mengstaaf en giet er de olijfolie bij.
5cl Olijfolie
Stap 3 /7
Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de tarwe toe na de pieptoon. Voeg de witte wijn toe na de tweede pieptoon.
250g Tarwe 8cl Witte wijn
Menger
Stap 4 /7
Voeg de gevogeltebouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
70cl Gevogeltebouillon Zout
Menger
Stap 5 /7
Voeg de tomaat en de courgette in blokjes toe. Voeg nadien de Parmezaanse kaas toe.
80g Tomaten 80g Courgettes 30g Parmezaanse kaas
Stap 6 /7
Meng voorzichtig met de spatel.
Stap 7 /7
Dien meteen op en voeg de blaadjes basilicum toe.
10bladje Basilicum