- Homepage
- Risotto van tarwe
Risotto van tarwe
- Totale tijd 38min
- 10min
Voorbereidingstijd - 28min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
4 personen
250 g Tarwe
100 g Ajuin
80 g Tomaten
80 g Courgettes
30 g Parmezaanse kaas
8 cl Witte wijn
70 cl Gevogeltebouillon
5 cl Olijfolie
10 bladje Basilicum
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Doe de gepelde en gesneden ajuin in de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /7
Vervang het mes door de mengstaaf en giet er de olijfolie bij.
Stap 3 /7
Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de tarwe toe na de pieptoon. Voeg de witte wijn toe na de tweede pieptoon.
Stap 4 /7
Voeg de gevogeltebouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /7
Voeg de tomaat en de courgette in blokjes toe. Voeg nadien de Parmezaanse kaas toe.
Stap 6 /7
Meng voorzichtig met de spatel.
Stap 7 /7
Dien meteen op en voeg de blaadjes basilicum toe.