- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Risotto van gamba's clementines
Risotto van gamba's clementines
- Totale tijd 16min
- 10min
Voorbereidingstijd - 6min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (25)
Cookeo Wifi 9-in-1 CE952110 Intelligente hogedruk multicooker - 9 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd Cookeo Touch Pro CE943410 Intelligente hogedruk multicooker - 13 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd - Ingebouwde keukenweegschaal Cookeo Infinity CE9828F0 Intelligente hogedruk multicooker + air fryer - 20 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd Cookeo Infinity CE97GUF0 Intelligente hogedruk multicooker + air fryer - 17 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd Ontdek het volledige gamma Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
420 g Risottorijst
1.5 Uien, gepeld en fijngesnipperd
84 cl Groentebouillon (of visfumet)
120 g Geraspte Parmezaanse kaas
42 Gamba's (formaat 12/16), rauw en gepeld
6 el Olijfolie
9 cl Whisky
6 Clementines (ontdaan van schil en vliesjes)
3 el Mascarpone
1.5 el Bladpeterselie, fijngehakt
Bereiding
Stap 1 /8
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /8
Pel en snipper de ui.
Stap 3 /8
Verwijder de schilletjes en de partjes van de clementines.
Stap 4 /8
Doe de helft van de olie in de pot.Breng de gamba's op smaak.
Stap 5 /8
Laat de gamba's aan elke kant 1 minuut aankleuren. Deglaceer met whisky.Haal dit vervolgens uit de kuip.Doe de rest van de olie, uien en rijst in de pot.Laat aankleuren.
Stap 6 /8
Voeg de groentebouillon en de schilletjes van de clementines toe.
Stap 7 /8
Snelkookfunctie.
Stap 8 /8
Meng alles goed.Doe de gamba's en de rest van de ingrediënten erbij.Roer om.Dien op.