- Homepage
- Recipe Details Page
Risotto met prei
- Totale tijd 20min
- 10min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
240 g Arborio rijst
4 Prei, gehakt en gewassen
2 Sjalot(ten) geschild en fijngehakt
10 cl Witte wijn
60 cl Groentebouillon
50 g Parmezaanse kaas
20 g Boter
Peper
4 el olijfolie
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de ingrediënten.
240g Arborio rijst 4 Prei, gehakt en gewassen 2 Sjalot(ten) geschild en fijngehakt 10cl Witte wijn 60cl Groentebouillon 50g Parmezaanse kaas 20g Boter Peper 4el olijfolie
Stap 2 /6
Giet de olie in de kom.
4el olijfolie
Stap 3 /6
Stoof de sjalot en de rijst aan. Roer tot ze doorschijnend zijn. Giet de witte wijn erbij en laat inkoken.
240g Arborio rijst 2 Sjalot(ten) geschild en fijngehakt 10cl Witte wijn
Stap 4 /6
Voeg prei en peper toe. Giet de bouillon erbij.
4 Prei, gehakt en gewassen 60cl Groentebouillon Peper
Stap 5 /6
Koken onder druk
Stap 6 /6
Op het einde van de kooktijd de boter toevoegen en opdienen met de parmezaanse kaas
50g Parmezaanse kaas 20g Boter