Risotto met champagne, saffraan en rouget
- Totale tijd 50min
- 15min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
300 g Arboriorijst
4 straaltje Rode mul
40 cl Champagne
200 g Witte ui
80 cl Gevogeltebouillon
100 g Half gezouten boter
2 snuifje Saffraandraadjes
3 cl Olijfolie
Parmezaanse kaas
Zout
Olijfolie
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de in stukjes gesneden en gepelde ajuin in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /8
Vervang het Ultrablade-hakmes door de menger. Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de rijst toe na de pieptoon. Voeg de champagne toe na de tweede pieptoon.
Stap 3 /8
Voeg de gevogeltebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /8
Verwijder de mogelijke graten van de vis.
Stap 5 /8
Verwarm de olijfolie in een pan. Leg de visfilets met de velkant in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Laat ongeveer 4 minuten bakken op één kant.
Stap 6 /8
Haal de pan van het vuur en laat de vis enkele minuten afkoelen in de pan.
Stap 7 /8
Voeg de boter en de saffraan toe aan de risotto. Meng voorzichtig met de spatel. Laat 2 minuten rusten.
Stap 8 /8
Doe wat risotto in elk bord. Leg er een stukje vis en enkele schilfers parmezaan op.