- Homepage
- Recipe Details Page
Risotto met champagne, saffraan en rouget
- Totale tijd 50min
- 15min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
300 g Arboriorijst
4 straaltje Rode mul
40 cl Champagne
200 g Witte ui
80 cl Gevogeltebouillon
100 g Half gezouten boter
2 snuifje Saffraandraadjes
3 cl Olijfolie
Parmezaanse kaas
Zout
Olijfolie
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de in stukjes gesneden en gepelde ajuin in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g Witte ui
Ultrablade hakmes
Stap 2 /8
Vervang het Ultrablade-hakmes door de menger. Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de rijst toe na de pieptoon. Voeg de champagne toe na de tweede pieptoon.
300g Arboriorijst 40cl Champagne
Menger
Stap 3 /8
Voeg de gevogeltebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
80cl Gevogeltebouillon
Menger
Stap 4 /8
Verwijder de mogelijke graten van de vis.
4straaltje Rode mul
Stap 5 /8
Verwarm de olijfolie in een pan. Leg de visfilets met de velkant in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Laat ongeveer 4 minuten bakken op één kant.
Zout Olijfolie
Stap 6 /8
Haal de pan van het vuur en laat de vis enkele minuten afkoelen in de pan.
Stap 7 /8
Voeg de boter en de saffraan toe aan de risotto. Meng voorzichtig met de spatel. Laat 2 minuten rusten.
100g Half gezouten boter 2snuifje Saffraandraadjes
Stap 8 /8
Doe wat risotto in elk bord. Leg er een stukje vis en enkele schilfers parmezaan op.
4straaltje Rode mul krul Parmezaanse kaas