Risotto met champagne, saffraan en rouget
Moulinex
Recept door Moulinex

Risotto met champagne, saffraan en rouget

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 50min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    35min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 300 g Arboriorijst

  • 4 straaltje Rode mul

  • 40 cl Champagne

  • 200 g Witte ui

  • 80 cl Gevogeltebouillon

  • 100 g Half gezouten boter

  • 2 snuifje Saffraandraadjes

  • 3 cl Olijfolie

  • Parmezaanse kaas

  • Zout

  • Olijfolie

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /8

Doe de in stukjes gesneden en gepelde ajuin in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 200g Witte ui
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /8

Vervang het Ultrablade-hakmes door de menger. Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de rijst toe na de pieptoon. Voeg de champagne toe na de tweede pieptoon.

  • 300g Arboriorijst
  • 40cl Champagne
  • Menger

Stap 3 /8

Voeg de gevogeltebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 80cl Gevogeltebouillon
  • Menger

Stap 4 /8

Verwijder de mogelijke graten van de vis.

  • 4straaltje Rode mul

Stap 5 /8

Verwarm de olijfolie in een pan. Leg de visfilets met de velkant in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Laat ongeveer 4 minuten bakken op één kant.

  • Zout
  • Olijfolie

Stap 6 /8

Haal de pan van het vuur en laat de vis enkele minuten afkoelen in de pan.

Stap 7 /8

Voeg de boter en de saffraan toe aan de risotto. Meng voorzichtig met de spatel. Laat 2 minuten rusten.

  • 100g Half gezouten boter
  • 2snuifje Saffraandraadjes

Stap 8 /8

Doe wat risotto in elk bord. Leg er een stukje vis en enkele schilfers parmezaan op.

  • 4straaltje Rode mul
  • krul Parmezaanse kaas

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228