Risotto met cantharellen - Recepten Cookeo | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Risotto met cantharellen

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 16min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    6min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 100 g Arboriorijst voor risotto

  • 30 g Gesnipperde sjalot

  • 2 el Olijfolie

  • 20 cl Water

  • 3 cl Witte wijn

  • 100 g Cantharellen (in 2 gesneden)

  • 1 el Mascarpone

  • 1 el Geraspte parmezaankaas

  • Zout en peper

  • 0.5 el Gehakte peterselie

Bereiding

Stap 1 /9

Bereid de ingrediënten.

  • 100g Arboriorijst voor risotto
  • 30g Gesnipperde sjalot
  • 2el Olijfolie
  • 20cl Water
  • 3cl Witte wijn
  • 100g Cantharellen (in 2 gesneden)
  • 1el Mascarpone
  • 1el Geraspte parmezaankaas
  • Zout en peper
  • 0.5el Gehakte peterselie

Stap 2 /9

Snijd de sjalotten in ringen.

Stap 3 /9

Hak de peterselie fijn.

Stap 4 /9

Doe de helft van de olie in de kuip.

Stap 5 /9

Laat de cantharellen bruinen in de olie. Haal ze vervolgens uit de kuip. Giet de rest van de olie erbij en voeg de rijst en de sjalotten toe. Roer tot de rijst een parelmoerglans heeft.

Stap 6 /9

Voeg het water, de witte wijn en de cantharellen toe. Breng het gerecht op smaak.

Stap 7 /9

Snelkookfunctie

Stap 8 /9

Voeg de mascarpone toe. Meng alles goed.

Stap 9 /9

Werk af met de parmezaan en de peterselie.