- Homepage
- Recipe Details Page
Risotto met cantharellen
- Totale tijd 16min
- 10min
Voorbereidingstijd - 6min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
100 g Arboriorijst voor risotto
30 g Gesnipperde sjalot
2 el Olijfolie
20 cl Water
3 cl Witte wijn
100 g Cantharellen (in 2 gesneden)
1 el Mascarpone
1 el Geraspte parmezaankaas
Zout en peper
0.5 el Gehakte peterselie
Bereiding
Stap 1 /9
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /9
Snijd de sjalotten in ringen.
Stap 3 /9
Hak de peterselie fijn.
Stap 4 /9
Doe de helft van de olie in de kuip.
Stap 5 /9
Laat de cantharellen bruinen in de olie. Haal ze vervolgens uit de kuip. Giet de rest van de olie erbij en voeg de rijst en de sjalotten toe. Roer tot de rijst een parelmoerglans heeft.
Stap 6 /9
Voeg het water, de witte wijn en de cantharellen toe. Breng het gerecht op smaak.
Stap 7 /9
Snelkookfunctie
Stap 8 /9
Voeg de mascarpone toe. Meng alles goed.
Stap 9 /9
Werk af met de parmezaan en de peterselie.