Quiche met spinazie, ricotta en pijnboompitten - Recepten Companion Connect | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Quiche met spinazie, ricotta en pijnboompitten

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 15min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    55min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

4 personen

  • 250 g Bloem

  • 125 g Boter

  • 1 Ei

  • 200 g Jonge spinazie

  • 150 g Ricotta

  • 3 Eieren

  • 50 g Pijnboompitten

  • 15 cl Vloeibare room

  • 10 cl Melk

  • 15 g Bieslook

  • 15 g Munt

  • 3 cl Olijfolie

  • 4 cl Water

  • 1 snuifje Zout

  • Peper

  • Boter

  • Bloem

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Menger
    Menger
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /14

Doe de bloem, de in stukjes gesneden boter, het zout, het ei en het water in de mengkom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd op 30°C rijzen.

  • 250g Bloem
  • 125g Boter
  • 1 Ei
  • 4cl Water
  • 1snuifje Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /14

Neem het deeg en vorm een bol. Draai de bol in huishoudfolie.

Stap 3 /14

Zet 1 uur in de koelkast.

Stap 4 /14

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 5 /14

Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

  • Boter
  • Bloem

Stap 6 /14

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dikte van ongeveer 3 mm.

Stap 7 /14

Bedek de taartvorm met het deeg en prik er met een vork in. Leg een vel bakpapier met bakparels op de bodem van de taart.

Stap 8 /14

Zet 15 minuten in de oven. Haal het deeg uit de oven, verwijder de bakparels en laat afkoelen.

Stap 9 /14

Doe de olijfolie en de gewassen en uitgelekte spinazie in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 200g Jonge spinazie
  • 3cl Olijfolie
  • Menger

Stap 10 /14

Haal de spinazie uit de kom en leg op de taartbodem.

Stap 11 /14

Vervang de menger door de garde. Doe de eieren, de room en de melk in de kom. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 3 Eieren
  • 15cl Vloeibare room
  • 10cl Melk
  • Peper
  • Klopper

Stap 12 /14

Voeg de gehakte bieslook en munt en de ricotta toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 150g Ricotta
  • 15g Bieslook
  • 15g Munt
  • Klopper

Stap 13 /14

Stort het mengsel op de spinazie en bestrooi met de pijnboompitten.

  • 50g Pijnboompitten

Stap 14 /14

Zet 30 minuten in de oven totdat de quiche een mooie goudbruine kleur heeft.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228