Provencaalse stoofpot
- Totale tijd 28min
- 15min
Voorbereidingstijd - 13min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
250 g Hammetje, ontbeend en gekookt (traiteurafdeling)
100 g Rookworst, in stukken van 20/25 g gesneden
50 g Gele paprika, ontpit, in reepjes gesneden
150 g Courgette, gewassen en gesneden
1 Tomaten van 300 g, gewassen en in 2 gesneden
0.5 Rode ui, gepeld en in vier gesneden
6 Groene olijven, ontpit en gemarineerd in groene kruiden
0.5 stengel Verse rozemarijn
130 g Tarwegriesmeel, middelgrote korrel
Bereiding
Stap 1 /9
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /9
Ontpit de gele paprika.
Stap 3 /9
Snijd in reepjes.
Stap 4 /9
Snijd de hammetjes in stukken van ongeveer 125 g.
Stap 5 /9
Leg ze in de kuip. Doe de worsten erbij.
Stap 6 /9
Voeg de groenten, de olijven en de rozemarijn toe, samen met 65 cl water. (Geen zout toevoegen)
Stap 7 /9
Snelkookfunctie: 13 min.
Stap 8 /9
Giet bouillon over het griesmeel tot het onderstaat. Laat 5 min rusten, werk af.
Stap 9 /9
Dien op.