Profiteroles - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Profiteroles

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 3min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    43min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 80 g Boter

  • 25 cl Water

  • 150 g Bloem

  • 4 Eieren

  • Vanille-ijs

  • 200 g Fondant chocolade

  • 20 cl Vloeibare room

  • Zout

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /10

Verwarm de oven voor op 240°C (op thermostaat 7-8).

Stap 2 /10

Doe het water, de gesneden boeter in stukjes en het zout in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 80g Boter
  • 25cl Water
  • Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /10

Voeg het meel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 150g Bloem
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /10

Verwijder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de eieren één per één toe door de opening van de deksel.

  • 4 Eieren
  • Kneed- & hakmes

Stap 5 /10

Bedek een bakplaat met bakpapier. Spuit met behulp van een spuitzak kleine toefjes deeg.

Stap 6 /10

Zet gedurende 20 tot 25 minuten in de oven zonder de ovendeur te openen.

Stap 7 /10

Doe de chocoladestukjes en de room in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 200g Fondant chocolade
  • 20cl Vloeibare room
  • Kneed- & hakmes

Stap 8 /10

Schraap de randen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Kneed- & hakmes

Stap 9 /10

Snij de gebakjes lichtjes in en bestrijk met vanillesuiker.

  • Vanille-ijs

Stap 10 /10

Dien onmiddellijk op met de warme chocolademelk.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228