- Homepage
- Profiteroles
Profiteroles
- Totale tijd 1u 3min
- 20min
Voorbereidingstijd - 43min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
4 personen
80 g Boter
25 cl Water
150 g Bloem
4 Eieren
Vanille-ijs
200 g Fondant chocolade
20 cl Vloeibare room
Zout
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Verwarm de oven voor op 240°C (op thermostaat 7-8).
Stap 2 /10
Doe het water, de gesneden boeter in stukjes en het zout in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /10
Voeg het meel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /10
Verwijder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de eieren één per één toe door de opening van de deksel.
Stap 5 /10
Bedek een bakplaat met bakpapier. Spuit met behulp van een spuitzak kleine toefjes deeg.
Stap 6 /10
Zet gedurende 20 tot 25 minuten in de oven zonder de ovendeur te openen.
Stap 7 /10
Doe de chocoladestukjes en de room in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /10
Schraap de randen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /10
Snij de gebakjes lichtjes in en bestrijk met vanillesuiker.
Stap 10 /10
Dien onmiddellijk op met de warme chocolademelk.