Poké bowl met zalm
- Totale tijd 1u 20min
- 30min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 40min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
225 g Ronde rijst
60 cl Water
0.5 tl Zout
250 g Extra verse rauwe zalmfilet
290 g Nectarine
400 g Avocado’s
30 g Gedehydrateerde wakamé-algen
45 g Sojasaus
2 cl Olijfolie
2 cl Sesamolie
1 snuifje Zout
Geroosterde sesam
60 g Mayonaise
5 cl Sojasaus
2 cl Olijfolie
70 g Limoensap
Pikante saus
Accessoires
Menger
Bereiding
Stap 1 /13
Doe de mayonaise, de sojasaus, de olijfolie, het limoensap en de pikante saus in een kom.
Stap 2 /13
Snijd de nectarines en avocado’s in kwartjes. Zet het even apart.
Stap 3 /13
Laat de algen gedurende 30 minuten weken in een kommetje met water om ze zacht te maken.
Stap 4 /13
Laat uitlekken en breng op smaak met sesamolie en zout.
Stap 5 /13
Snijd de zalm in blokjes en laat marineren in een kom met sojasaus en olijfolie.
Stap 6 /13
Dek af met huishoudfolie en laat rusten in de koelkast.
Stap 7 /13
Doe de rijst in een zeef en spoel af onder koud leidingwater door te wrijven met je vingers tot het lekwater helder is.
Stap 8 /13
Zet de rijst gedurende 15 minuten aan de kant in de zeef.
Stap 9 /13
Doe de rijst, het water en het zout in de kom met de menger. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 10 /13
Laat 10 minuten rusten in de kom van de keukenmachine.
Stap 11 /13
Snijd de nectarines en avocado’s in kwartjes. Verdeel de rijst over aparte kommetjes.
Stap 12 /13
Leg er de zalm, de avocado, de nectarines, de sesamzaadjes en de algen bij.
Stap 13 /13
Dien op met de saus.