- Homepage
- Recipe Details Page
Poké bowl met zalm
- Totale tijd 1u 20min
- 30min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 40min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
225 g Ronde rijst
60 cl Water
0.5 tl Zout
250 g Extra verse rauwe zalmfilet
290 g Nectarine
400 g Avocado’s
30 g Gedehydrateerde wakamé-algen
45 g Sojasaus
2 cl Olijfolie
2 cl Sesamolie
1 snuifje Zout
Geroosterde sesam
60 g Mayonaise
5 cl Sojasaus
2 cl Olijfolie
70 g Limoensap
Pikante saus
Accessoires
Menger
Bereiding
Stap 1 /13
Doe de mayonaise, de sojasaus, de olijfolie, het limoensap en de pikante saus in een kom.
60g Mayonaise 5cl Sojasaus 2cl Olijfolie 70g Limoensap druppel Pikante saus
Stap 2 /13
Snijd de nectarines en avocado’s in kwartjes. Zet het even apart.
290g Nectarine 400g Avocado’s
Stap 3 /13
Laat de algen gedurende 30 minuten weken in een kommetje met water om ze zacht te maken.
30g Gedehydrateerde wakamé-algen
Stap 4 /13
Laat uitlekken en breng op smaak met sesamolie en zout.
2cl Sesamolie 1snuifje Zout
Stap 5 /13
Snijd de zalm in blokjes en laat marineren in een kom met sojasaus en olijfolie.
250g Extra verse rauwe zalmfilet 45g Sojasaus 2cl Olijfolie
Stap 6 /13
Dek af met huishoudfolie en laat rusten in de koelkast.
Stap 7 /13
Doe de rijst in een zeef en spoel af onder koud leidingwater door te wrijven met je vingers tot het lekwater helder is.
225g Ronde rijst
Stap 8 /13
Zet de rijst gedurende 15 minuten aan de kant in de zeef.
Stap 9 /13
Doe de rijst, het water en het zout in de kom met de menger. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
60cl Water 0.5tl Zout
Menger
Stap 10 /13
Laat 10 minuten rusten in de kom van de keukenmachine.
Stap 11 /13
Snijd de nectarines en avocado’s in kwartjes. Verdeel de rijst over aparte kommetjes.
225g Ronde rijst 290g Nectarine 400g Avocado’s
Stap 12 /13
Leg er de zalm, de avocado, de nectarines, de sesamzaadjes en de algen bij.
zaadje Geroosterde sesam
Stap 13 /13
Dien op met de saus.