- Homepage
- Recipe Details Page
Pizza met rode biet, pesto en avocado
- Totale tijd 31min
- 15min
Voorbereidingstijd - 11min
Gaartijd - 5min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
675 g Bloem
1 tl zout
15 cl Water
6 g Droge bakkersgist
450 g Gekookte rode biet
4.5 cl Olijfolie
6 el Groene pesto
1.5 Avocado
75 g Rucola
6 Zongedroogde tomaten
1.5 tl Pijnboompitten
Zout en vers gemalen peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de rode bieten in vier stukken.
450g Gekookte rode biet
Stap 2 /6
Voeg de rode bieten toe aan de mengkom met het Ultrablade-mes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
450g Gekookte rode biet
Ultrablade hakmes
Stap 3 /6
Giet het water en de gedroogde gist in een kom en meng. Laat 5 minuten rusten.
15cl Water 6g Droge bakkersgist
Stap 4 /6
Schraap de zijkanten van de mengkom schoon en vervang het Ultrablade-mes door het kneedmes. Voeg het mengsel van gist en water toe samen met de olie, de bloem en het zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
675g Bloem 1tl zout 15cl Water 6g Droge bakkersgist 4.5cl Olijfolie
Kneed- & hakmes
Stap 5 /6
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak. Prik met een vork in het deeg en laat 8 minuten bakken.
Stap 6 /6
Haal de pizza uit de oven en beleg met groene pesto, rucola, avocado en zongedroogde tomaten.
6el Groene pesto 1.5 Avocado 75g Rucola 6 Zongedroogde tomaten