Pizza met rode biet, pesto en avocado
Moulinex
Recept door Moulinex

Pizza met rode biet, pesto en avocado

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 31min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    11min
  • Afkoeltijd
    5min

Ingrediënten

6 personen

  • 675 g Bloem

  • 1 tl zout

  • 15 cl Water

  • 6 g Droge bakkersgist

  • 450 g Gekookte rode biet

  • 4.5 cl Olijfolie

  • 6 el Groene pesto

  • 1.5 Avocado

  • 75 g Rucola

  • 6 Zongedroogde tomaten

  • 1.5 tl Pijnboompitten

  • Zout en vers gemalen peper

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /6

Snijd de rode bieten in vier stukken.

  • 450g Gekookte rode biet

Stap 2 /6

Voeg de rode bieten toe aan de mengkom met het Ultrablade-mes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.

  • 450g Gekookte rode biet
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /6

Giet het water en de gedroogde gist in een kom en meng. Laat 5 minuten rusten.

  • 15cl Water
  • 6g Droge bakkersgist

Stap 4 /6

Schraap de zijkanten van de mengkom schoon en vervang het Ultrablade-mes door het kneedmes. Voeg het mengsel van gist en water toe samen met de olie, de bloem en het zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.

  • 675g Bloem
  • 1tl zout
  • 15cl Water
  • 6g Droge bakkersgist
  • 4.5cl Olijfolie
  • Kneed- & hakmes

Stap 5 /6

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak. Prik met een vork in het deeg en laat 8 minuten bakken.

Stap 6 /6

Haal de pizza uit de oven en beleg met groene pesto, rucola, avocado en zongedroogde tomaten.

  • 6el Groene pesto
  • 1.5 Avocado
  • 75g Rucola
  • 6 Zongedroogde tomaten

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228