Pita’s met gegrilde worstjes en paprika
- Totale tijd 35min
- 15min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
6 Italiaanse worstjes
1 Rode paprika
1 Gele peper
1 Rode ui
1.5 el Olijfolie
0.5 tl Oregano
1 snuifje Knoflookpoeder
Zout, peper
2 snuifje Chilivlokken
6 Pitabroodjes
3 el Mosterd
50 g Feta
Bereiding
Stap 1 /8
Was en ontpit de paprika's voordat je ze in reepjes snijdt. Pel en snijd de ui in ringen. Meng in een grote kom de paprika's met de ui, olie, knoflook, oregano, zout en peper.
Stap 2 /8
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 12 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 20 minuten aan op 180 °C. Leg de paprika’s op de plaat in lade 2.
Stap 3 /8
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 4 /8
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de worstjes op de plaat in lade 1 en doe de lade dicht. Het kookproces wordt automatisch hervat.
Stap 5 /8
Draai de worstjes halverwege het kookproces om.
Stap 6 /8
Controleer de worstjes en laat ze indien nodig nog een paar minuten bakken.
Stap 7 /8
Rooster de pitabroodjes. Verdeel de broodjes in tweeën en besmeer ze met wat mosterd. Beleg met de paprikamix en bestrooi met feta en chilivlokken.
Stap 8 /8
Serveer direct met de worstjes.