- Homepage
- Pavlova met fruit
Pavlova met fruit
- Totale tijd 1u 31min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 11min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
8 personen
4 Eiwitten
Citroensap
120 g Poedersuiker
100 g Gezeefde poedersuiker
20 g Gezeefde maïzena
1 onbehandelde citroen
40 cl vloeibare room 35 % vg
Enkele druppels vanille-extract
Verse munt
Vers fruit naar keuze
Accessoires
Gebakset
Bereiding
Stap 1 /15
Rasp de schil van de citroen. Zet het even apart. Weeg in een ander kommetje de poedersuiker en het zetmeel af. Zet het even apart.
Stap 2 /15
Verwarm de oven voor op 100°C.
Stap 3 /15
Doe de eiwitten en het citroensap in de kom met de garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /15
Voeg de poedersuiker toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /15
Doe in een kommetje. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 6 /15
Meng voorzichtig met een siliconen spatel de citroenzeste, de poedersuiker en de maïzena eronder.
Stap 7 /15
Doe de pavlova-bereiding in de spuitzak met egale spuitmond.
Stap 8 /15
Maak volle cirkels van zo’n 2 à 3 centimeter hoog en verdeel ze zoals de vijf ogen van een dobbelsteen over de siliconen bakmat.
Stap 9 /15
Zet 1 uur in de oven. Ontvorm op een rooster.
Stap 10 /15
Zet de kom van de keukenmachine gedurende 30 minuten in de koelkast.
Stap 11 /15
Doe de vloeibare room en de vanille in de koude kom met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 12 /15
Doe de room in de spuitzak met egale spuitmond.
Stap 13 /15
Bereid het fruit naar keuze voor.
Stap 14 /15
Deuk het midden van de pavlova lichtjes in en vul rijkelijk met slagroom.
Stap 15 /15
Werk af met stukjes fruit en wat munt.