Pavlova met fruit - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Pavlova met fruit

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 31min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    1u 11min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

8 personen

  • 4 Eiwitten

  • Citroensap

  • 120 g Poedersuiker

  • 100 g Gezeefde poedersuiker

  • 20 g Gezeefde maïzena

  • 1 onbehandelde citroen

  • 40 cl vloeibare room 35 % vg

  • Enkele druppels vanille-extract

  • Verse munt

  • Vers fruit naar keuze

Accessoires

  • Gebakset
    Gebakset

Bereiding

Stap 1 /15

Rasp de schil van de citroen. Zet het even apart. Weeg in een ander kommetje de poedersuiker en het zetmeel af. Zet het even apart.

  • 100g Gezeefde poedersuiker
  • 20g Gezeefde maïzena
  • 1 onbehandelde citroen

Stap 2 /15

Verwarm de oven voor op 100°C.

Stap 3 /15

Doe de eiwitten en het citroensap in de kom met de garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 4 Eiwitten
  • druppel Citroensap
  • Gebakset

Stap 4 /15

Voeg de poedersuiker toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 120g Poedersuiker
  • Gebakset

Stap 5 /15

Doe in een kommetje. Spoel de kom van de keukenmachine.

Stap 6 /15

Meng voorzichtig met een siliconen spatel de citroenzeste, de poedersuiker en de maïzena eronder.

Stap 7 /15

Doe de pavlova-bereiding in de spuitzak met egale spuitmond.

Stap 8 /15

Maak volle cirkels van zo’n 2 à 3 centimeter hoog en verdeel ze zoals de vijf ogen van een dobbelsteen over de siliconen bakmat.

Stap 9 /15

Zet 1 uur in de oven. Ontvorm op een rooster.

Stap 10 /15

Zet de kom van de keukenmachine gedurende 30 minuten in de koelkast.

Stap 11 /15

Doe de vloeibare room en de vanille in de koude kom met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 40cl vloeibare room 35 % vg
  • druppel Enkele druppels vanille-extract
  • Gebakset

Stap 12 /15

Doe de room in de spuitzak met egale spuitmond.

Stap 13 /15

Bereid het fruit naar keuze voor.

  • Vers fruit naar keuze

Stap 14 /15

Deuk het midden van de pavlova lichtjes in en vul rijkelijk met slagroom.

Stap 15 /15

Werk af met stukjes fruit en wat munt.

  • Verse munt
  • Vers fruit naar keuze

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228