- Homepage
- Recipe Details Page
Pavlova met fruit
- Totale tijd 1u 31min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 11min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
4 Eiwitten
Citroensap
120 g Poedersuiker
100 g Gezeefde poedersuiker
20 g Gezeefde maïzena
1 onbehandelde citroen
40 cl vloeibare room 35 % vg
Enkele druppels vanille-extract
Verse munt
Vers fruit naar keuze
Accessoires
Gebakset
Bereiding
Stap 1 /15
Rasp de schil van de citroen. Zet het even apart. Weeg in een ander kommetje de poedersuiker en het zetmeel af. Zet het even apart.
100g Gezeefde poedersuiker 20g Gezeefde maïzena 1 onbehandelde citroen
Stap 2 /15
Verwarm de oven voor op 100°C.
Stap 3 /15
Doe de eiwitten en het citroensap in de kom met de garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
4 Eiwitten druppel Citroensap
Gebakset
Stap 4 /15
Voeg de poedersuiker toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
120g Poedersuiker
Gebakset
Stap 5 /15
Doe in een kommetje. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 6 /15
Meng voorzichtig met een siliconen spatel de citroenzeste, de poedersuiker en de maïzena eronder.
Stap 7 /15
Doe de pavlova-bereiding in de spuitzak met egale spuitmond.
Stap 8 /15
Maak volle cirkels van zo’n 2 à 3 centimeter hoog en verdeel ze zoals de vijf ogen van een dobbelsteen over de siliconen bakmat.
Stap 9 /15
Zet 1 uur in de oven. Ontvorm op een rooster.
Stap 10 /15
Zet de kom van de keukenmachine gedurende 30 minuten in de koelkast.
Stap 11 /15
Doe de vloeibare room en de vanille in de koude kom met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
40cl vloeibare room 35 % vg druppel Enkele druppels vanille-extract
Gebakset
Stap 12 /15
Doe de room in de spuitzak met egale spuitmond.
Stap 13 /15
Bereid het fruit naar keuze voor.
Vers fruit naar keuze
Stap 14 /15
Deuk het midden van de pavlova lichtjes in en vul rijkelijk met slagroom.
Stap 15 /15
Werk af met stukjes fruit en wat munt.
Verse munt Vers fruit naar keuze