Pasta met groenten
- Totale tijd 1u 55min
- 45min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
225 g Gegaarde groenten
600 g bloem
75 g eieren
40 g olijfolie
2 eenheid ajuin
2 eenheid wortelen
2 eenheid paprika
10 g tijm
500 g groentebouillon
500 g kerstomaatjes
4 g zout
4 g peper
Accessoires
Vleesmolen Beater Pastamaker
Bereiding
Stap 1 /8
Maak een puree van de groenten met de vleesmolen en het fijne rooster. Druk op 'Start'.
Stap 2 /8
Doe bloem en de eieren in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneedaccessoire. Druk op ‘Start’. Het is de bedoeling om aan het eind een crumble te krijgen. Gebruik steeds een droog deeg zodat de pasta niet aan elkaar kleeft als hij uit de machine komt.
Stap 3 /8
Zet het mengsel ongeveer 30 minuten in de koelkast.
Stap 4 /8
Verwarm de olie in een braadpan en stoof de gehakte ui en de in blokjes gesneden wortelen aan.
Stap 5 /8
Voeg de paprika in blokjes, de tijm en de bouillon toe. Laat 20 minuten stoven. Voeg aan het einde van de gaartijd de gehalveerde kerstomaatjes toe. Breng het op smaak met zout en peper. Als er groentepuree overblijft, voegt u deze toe aan de bereiding. Anders kunt u wat tomatenconcentraat toevoegen om de saus te binden.
Stap 6 /8
Breng een grote pot met gezouten water aan de kook.
Stap 7 /8
Maak de pasta door het passende mondstuk en het bijhorende rooster te plaatsen. Doe niet te veel pasta in de vultrechter zodat de pasta niet vast komt te zitten. Druk stevig op de drukstaaf.
Stap 8 /8
Kook de pasta ongeveer 15 minuten en dien op met de gegaarde groenten. Dien eventueel op met verse basilicum. Let op de kooktijd die tussen 10 en 20 minuten kan liggen naargelang de gebruikte bloem.