Pasta bolognaise - Recepten Kitchen Coach | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Pasta bolognaise

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 4u
  • Voorbereidingstijd
    1u
  • Gaartijd
    2u 30min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

8 personen

  • 430 g bloem

  • 200 g eieren

  • 60 g ontbeende varkensbuik

  • 500 g schenkelbiefstuk

  • 140 g varkensfilet

  • 2000 g tomaten

  • 40 g olijfolie

  • 2 eenheid ajuin

  • 4 eenheid selderstengel

  • 2 eenheid wortelen

  • 20 g suiker

  • 300 g rode wijn

  • 600 g melk

  • 2 eenheid laurierblaadje

  • 10 g tijm

  • 4 g zout

  • 4 g peper

Accessoires

  • Beater
    Beater
  • Couliscentrifuge
    Couliscentrifuge
  • Pastamaker
    Pastamaker
  • Vleesmolen
    Vleesmolen

Bereiding

Stap 1 /10

Doe bloem en de eieren in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneedaccessoire. Druk op ‘Start’. Het is de bedoeling om aan het eind een crumble te krijgen. Gebruik steeds een droog deeg zodat de pasta niet aan elkaar kleeft als hij uit het mondstuk komt.

  • 430g bloem
  • 200g eieren
  • Beater

Stap 2 /10

Zet het mengsel ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Stap 3 /10

Snijd de varkensbuik in kleine blokjes en zet aan de kant.

  • 60g ontbeende varkensbuik

Stap 4 /10

Snijd het vlees in reepjes van de juiste grootte voor de vultrechter van de hakmolen. Verwijder de zenuwen en de vezelige delen. Zet de hakmolen met het middelgrote rooster op de machine. Druk op 'Start'. Zet het vlees na het hakken aan de kant.

  • 500g schenkelbiefstuk
  • 140g varkensfilet
  • Vleesmolen

Stap 5 /10

Zet de juicer op de keukenmachine en duw de tomaten in kleine stukjes door het accessoire.

  • 2000g tomaten
  • Couliscentrifuge

Stap 6 /10

Verwarm de olie in een braadpan en stoof de varkensbuik, de groenteblokjes en het gehakt aan. Strooi er wat suiker over.

  • 2eenheid ajuin
  • 4eenheid selderstengel
  • 2eenheid wortelen
  • 20g suiker

Stap 7 /10

Giet de wijn en de melk erbij als het mengsel een gouden kleur heeft. Voeg laurier en tijm toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat twee uur onafgedekt stoven op een zeer laag vuur. Voeg indien gewenst wat tomatenconcentraat toe om de saus te binden.

  • 300g rode wijn
  • 600g melk
  • 2eenheid laurierblaadje
  • 10g tijm

Stap 8 /10

Breng een grote pot met gezouten water aan de kook.

Stap 9 /10

Maak de pasta door het passende mondstuk en het bijhorende rooster te plaatsen. Doe niet te veel pasta in de vultrechter zodat de pasta niet vast komt te zitten. Druk stevig op de drukstaaf.

  • Pastamaker

Stap 10 /10

Kook de pasta ongeveer 15 minuten en dien op met bolognaisesaus. Werk eventueel af met verse kruiden en Parmezaanse kaas. Let op de kooktijd die tussen 10 en 20 minuten kan liggen naargelang de gebruikte bloem.

  • 4g zout
  • 4g peper

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228