Pasta bolognaise
- Totale tijd 4u
- 1u
Voorbereidingstijd - 2u 30min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
430 g bloem
200 g eieren
60 g ontbeende varkensbuik
500 g schenkelbiefstuk
140 g varkensfilet
2000 g tomaten
40 ml olijfolie
2 eenheid ajuin
4 eenheid selderstengel
2 eenheid wortelen
20 g suiker
300 ml rode wijn
600 g melk
2 eenheid laurierblaadje
10 g tijm
4 g zout
4 g peper
Accessoires
Beater Couliscentrifuge Pastamaker Vleesmolen
Bereiding
Stap 1 /10
Doe bloem en de eieren in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneedaccessoire. Druk op ‘Start’. Het is de bedoeling om aan het eind een crumble te krijgen. Gebruik steeds een droog deeg zodat de pasta niet aan elkaar kleeft als hij uit het mondstuk komt.
Stap 2 /10
Zet het mengsel ongeveer 30 minuten in de koelkast.
Stap 3 /10
Snijd de varkensbuik in kleine blokjes en zet aan de kant.
Stap 4 /10
Snijd het vlees in reepjes van de juiste grootte voor de vultrechter van de hakmolen. Verwijder de zenuwen en de vezelige delen. Zet de hakmolen met het middelgrote rooster op de machine. Druk op 'Start'. Zet het vlees na het hakken aan de kant.
Stap 5 /10
Zet de juicer op de keukenmachine en duw de tomaten in kleine stukjes door het accessoire.
Stap 6 /10
Verwarm de olie in een braadpan en stoof de varkensbuik, de groenteblokjes en het gehakt aan. Strooi er wat suiker over.
Stap 7 /10
Giet de wijn en de melk erbij als het mengsel een gouden kleur heeft. Voeg laurier en tijm toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat twee uur onafgedekt stoven op een zeer laag vuur. Voeg indien gewenst wat tomatenconcentraat toe om de saus te binden.
Stap 8 /10
Breng een grote pot met gezouten water aan de kook.
Stap 9 /10
Maak de pasta door het passende mondstuk en het bijhorende rooster te plaatsen. Doe niet te veel pasta in de vultrechter zodat de pasta niet vast komt te zitten. Druk stevig op de drukstaaf.
Stap 10 /10
Kook de pasta ongeveer 15 minuten en dien op met bolognaisesaus. Werk eventueel af met verse kruiden en Parmezaanse kaas. Let op de kooktijd die tussen 10 en 20 minuten kan liggen naargelang de gebruikte bloem.