- Homepage
- Recipe Details Page
Pasta bolognaise
- Totale tijd 4u
- 1u
Voorbereidingstijd - 2u 30min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
430 g bloem
200 g eieren
60 g ontbeende varkensbuik
500 g schenkelbiefstuk
140 g varkensfilet
2000 g tomaten
40 g olijfolie
2 eenheid ajuin
4 eenheid selderstengel
2 eenheid wortelen
20 g suiker
300 g rode wijn
600 g melk
2 eenheid laurierblaadje
10 g tijm
4 g zout
4 g peper
Accessoires
Beater Couliscentrifuge Pastamaker Vleesmolen
Bereiding
Stap 1 /10
Doe bloem en de eieren in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneedaccessoire. Druk op ‘Start’. Het is de bedoeling om aan het eind een crumble te krijgen. Gebruik steeds een droog deeg zodat de pasta niet aan elkaar kleeft als hij uit het mondstuk komt.
430g bloem 200g eieren
Beater
Stap 2 /10
Zet het mengsel ongeveer 30 minuten in de koelkast.
Stap 3 /10
Snijd de varkensbuik in kleine blokjes en zet aan de kant.
60g ontbeende varkensbuik
Stap 4 /10
Snijd het vlees in reepjes van de juiste grootte voor de vultrechter van de hakmolen. Verwijder de zenuwen en de vezelige delen. Zet de hakmolen met het middelgrote rooster op de machine. Druk op 'Start'. Zet het vlees na het hakken aan de kant.
500g schenkelbiefstuk 140g varkensfilet
Vleesmolen
Stap 5 /10
Zet de juicer op de keukenmachine en duw de tomaten in kleine stukjes door het accessoire.
2000g tomaten
Couliscentrifuge
Stap 6 /10
Verwarm de olie in een braadpan en stoof de varkensbuik, de groenteblokjes en het gehakt aan. Strooi er wat suiker over.
2eenheid ajuin 4eenheid selderstengel 2eenheid wortelen 20g suiker
Stap 7 /10
Giet de wijn en de melk erbij als het mengsel een gouden kleur heeft. Voeg laurier en tijm toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat twee uur onafgedekt stoven op een zeer laag vuur. Voeg indien gewenst wat tomatenconcentraat toe om de saus te binden.
300g rode wijn 600g melk 2eenheid laurierblaadje 10g tijm
Stap 8 /10
Breng een grote pot met gezouten water aan de kook.
Stap 9 /10
Maak de pasta door het passende mondstuk en het bijhorende rooster te plaatsen. Doe niet te veel pasta in de vultrechter zodat de pasta niet vast komt te zitten. Druk stevig op de drukstaaf.
Pastamaker
Stap 10 /10
Kook de pasta ongeveer 15 minuten en dien op met bolognaisesaus. Werk eventueel af met verse kruiden en Parmezaanse kaas. Let op de kooktijd die tussen 10 en 20 minuten kan liggen naargelang de gebruikte bloem.
4g zout 4g peper