Parmentier van rund en butternut in een glaasje - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Parmentier van rund en butternut in een glaasje

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 30min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    1u 10min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 500 g Gehakt rundvlees

  • 800 g Butternutpompoen

  • 3 g Look

  • 110 g Ajuin

  • 20 cl Vloeibare room

  • 2 el Olijfolie

  • 1 el Tomatenconcentraat

  • 10 cl Rundsbouillon

  • 1 stengel Tijm

  • 150 g Geraspte comté

  • 1 straaltje Olijfolie

  • Zout, peper

Accessoires

  • Menger
    Menger
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /10

Weeg de geraspte comté af in een kommetje en zet aan de kant.

  • 150g Geraspte comté

Stap 2 /10

Voeg de gepelde en in kwartjes gesneden look en de gepelde butternutpompoen in stukken en zonder pitjes in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/breken. Voeg een scheutje olijfolie toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 800g Butternutpompoen
  • 3g Look
  • 1straaltje Olijfolie
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /10

Voeg de vloeibare room toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 20cl Vloeibare room
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /10

Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Zout, peper
  • Kneed- & hakmes

Stap 5 /10

Zet de butternutpuree aan de kant. Was en droog de kom.

Stap 6 /10

Doe de in twee gesneden en gepelde ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 110g Ajuin
  • Ultrablade hakmes

Stap 7 /10

Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie en het gehakt rundsvlees toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 500g Gehakt rundvlees
  • 2el Olijfolie
  • Menger

Stap 8 /10

Voeg het tomatenconcentraat, de bouillon en de tijm toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 1el Tomatenconcentraat
  • 10cl Rundsbouillon
  • 1stengel Tijm
  • Menger

Stap 9 /10

In kleine ovenschaaltjes of bokaaltjes die in de oven mogen, maakt u een dikke laag met het vlees. Bedek met een laag puree.

Stap 10 /10

Bestrooi met geraspte comté en zet de glaasjes enkele minuten onder de gril in de oven.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228