Parmentier van rund en butternut in een glaasje
- Totale tijd 1u 30min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
500 g Gehakt rundvlees
800 g Butternutpompoen
3 g Look
110 g Ajuin
20 cl Vloeibare room
2 el Olijfolie
1 el Tomatenconcentraat
10 cl Rundsbouillon
1 stengel Tijm
150 g Geraspte comté
1 straaltje Olijfolie
Zout, peper
Accessoires
Menger Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Weeg de geraspte comté af in een kommetje en zet aan de kant.
Stap 2 /10
Voeg de gepelde en in kwartjes gesneden look en de gepelde butternutpompoen in stukken en zonder pitjes in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/breken. Voeg een scheutje olijfolie toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 3 /10
Voeg de vloeibare room toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 4 /10
Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 5 /10
Zet de butternutpuree aan de kant. Was en droog de kom.
Stap 6 /10
Doe de in twee gesneden en gepelde ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 7 /10
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie en het gehakt rundsvlees toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 8 /10
Voeg het tomatenconcentraat, de bouillon en de tijm toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 9 /10
In kleine ovenschaaltjes of bokaaltjes die in de oven mogen, maakt u een dikke laag met het vlees. Bedek met een laag puree.
Stap 10 /10
Bestrooi met geraspte comté en zet de glaasjes enkele minuten onder de gril in de oven.