- Homepage
- Recipe Details Page
Parelhoenfilet met boleten
- Totale tijd 18min
- 12min
Voorbereidingstijd - 6min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
6 Parelhoenfilets
600 g Boleten, gewassen, zo nodig in grote stukken gesneden
3 Sjalotten, gesnipperd
15 cl Kalfsfond
750 g Krielaardappelen, in de lengte in 2 gesneden
6 el Olijfolie
6 el Cognac
1.5 el Bladpeterselie, gewassen en fijngehakt
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /8
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /8
Peel en snipper de sjalot.
Stap 3 /8
Was en snijd de peterselie.
Stap 4 /8
Breng de filets op smaak. Doe de helft van de olie in de kuip.
Stap 5 /8
Bruin de boleten. Laat uitlekken. Giet de rest van de olie erbij. Laat de filets aankleuren. Haal het uit de kuip. Bruin de krielaardappelen en de sjalotten.
Stap 6 /8
Deglaceer na 2 min met cognac. Voeg de kalfsfond toe. Doe de filets en de boleten er weer bij.
Stap 7 /8
Snelkookfunctie: 6 min.
Stap 8 /8
Voeg de peterselie toe. Dien op.