- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Parelhoenfilet met eekhoorntjesbrood
Parelhoenfilet met eekhoorntjesbrood
- Totale tijd 18min
- 12min
Voorbereidingstijd - 6min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
4 Parelhoenfilets
400 g Boleten, gewassen, zo nodig in grote stukken gesneden
2 Sjalot, gepeld, gesnipperd
12 cl Kalfsfond
500 g Krielaardappelen, in de lengte in 2 gesneden
4 el Olijfolie
4 el Cognac
1 el Bladpeterselie, gewassen en fijngehakt
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /8
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /8
Pel en snipper de sjalot.
Stap 3 /8
Was de bladpeterselie en hak hem fijn.
Stap 4 /8
Breng de filets op smaak.Doe de helft van de olie in de pot.
Stap 5 /8
Laat het eekhoorntjesbrood aankleuren.Laat uitlekken.Giet de rest van de olie erbij.Laat de filets aankleuren.Haal dit vervolgens uit de kuip.Bruin de krielaardappelen en de sjalotten.
Stap 6 /8
Deglaceer na 2 min met cognac.Voeg de kalfsfond toe.Doe de filets en het eekhoorntjesbrood er weer bij.
Stap 7 /8
Snelkookfunctie.
Stap 8 /8
Voeg de peterselie toe.Dien op.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
