- Homepage
- Papillotten van sint-jakobsvruchten met cantharellen en butternutpompoen
Papillotten van sint-jakobsvruchten met cantharellen en butternutpompoen
- Totale tijd 32min
- 10min
Voorbereidingstijd - 22min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
4 personen
25 g Sjalot
300 g Cantharellen
360 g Sint-jakobsschelpen
200 g Butternutpompoen
2 cl Olijfolie
1 snuifje Roze peperbessen
2 takje Peterselie
Zout
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoommandje Menger
Bereiding
Stap 1 /10
Pel de sjalot en snijd ze in twee. Was de cantharellen en dep goed droog. Zet het even apart.
Stap 2 /10
Verwijder de schil van de butternutpompoen en snijd heel fijn. Snijd de reepjes in 4 stukken. Zet het even apart.
Stap 3 /10
Doe de doormidden gesneden sjalot in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 4 /10
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie, de reepjes butternutpompoen en de cantharellen toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 5 /10
Doe de bereiding in een slakom. Was en droog de kom.
Stap 6 /10
Leg de groenten en drie sint-jakobsvruchten op 4 vellen bakpapier. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met geplette roze peperbessen.
Stap 7 /10
Sluit de papillotten in de vorm van een pakketje.
Stap 8 /10
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine.
Stap 9 /10
Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Leg er de papillotten in. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 10 /10
Schik de papillotten op de borden. Open de papillotten en bestrooi met gehakte peterselie.