Pannetje van artisjok met olijven- en basilicumsaus en maïskroketten - Recepten Companion Connect | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Pannetje van artisjok met olijven- en basilicumsaus en maïskroketten

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 49min
  • Voorbereidingstijd
    40min
  • Gaartijd
    39min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

2 personen

  • 250 g Poivrade artisjokken

  • 10 g Sjalot

  • 2 g Look

  • 1 cl Olijfolie

  • 85 g Citroen

  • 2 cl Witte wijn

  • 3 cl Olijfolie

  • 40 g Rode ajuin

  • 2 takje Basilicum

  • 30 g Ontpitte groene olijven

  • 30 g Ontpitte zwarte olijven

  • 1 cl Citroensap

  • 130 g Maïs uit blik

  • 30 g Boter

  • 15 g Bloem

  • 7 cl Melk

  • 1 Eierdooier

  • 30 g Paneermeel

  • 20 cl Frituurolie

  • Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Klopper
    Klopper
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /13

Doe de bloem, de melk, het zout en de peper in de kom van de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 15g Bloem
  • 7cl Melk
  • Zout
  • Klopper

Stap 2 /13

Voeg de in stukjes gesneden boter toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 30g Boter
  • Klopper

Stap 3 /13

Voeg de eierdooier toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 1 Eierdooier
  • Klopper

Stap 4 /13

Voeg de goed uitgelekte maïs toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 130g Maïs uit blik
  • Klopper

Stap 5 /13

Giet de bereiding in een gratinschaal. Zet de schaal in de koelkast. Spoel de kom van de keukenmachine.

Stap 6 /13

Doe de olijfolie, het citroensap, de groene en zwarte olijven, de gewassen en gedroogde basilicum en de in stukjes gesneden rode ajuin in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op ‘Start’.

  • 3cl Olijfolie
  • 40g Rode ajuin
  • 2takje Basilicum
  • 30g Ontpitte groene olijven
  • 30g Ontpitte zwarte olijven
  • 1cl Citroensap
  • Zout
  • Ultrablade hakmes

Stap 7 /13

Was de artisjokken onder koud water. Draai de artisjokken om. Verwijder de bladeren met een mes en behoud het harde gedeelte. Snijd het steeltje 2 cm van het harde gedeelte en pel. Snijd de artisjokken in 4 stukken en verwijder het loof. Bestrijk ze met citroensap.

  • 250g Poivrade artisjokken
  • 85g Citroen

Stap 8 /13

Doe de geschilde en doormidden gesneden sjalot en de geschilde look in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 10g Sjalot
  • 2g Look
  • Ultrablade hakmes

Stap 9 /13

Vervang het mes door de menger. Voeg de olie olijfolie en de artisjokken toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 250g Poivrade artisjokken
  • 1cl Olijfolie
  • Menger

Stap 10 /13

Giet de witte wijn erbij. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 2cl Witte wijn
  • Menger

Stap 11 /13

Haal het maïsmengsel eruit en maak er balletjes van. Rol elk balletje door het paneermeel en leg ze op een plank. Zeg de balletjes gedurende 30 minuten in de diepvriezer.

  • 30g Paneermeel

Stap 12 /13

Laat de olie opwarmen in een pan en bak de maïskroketten gedurende 2 tot 3 minuten goudbruin. Laat ze voorzichtig uitlekken op keukenpapier.

  • 20cl Frituurolie

Stap 13 /13

Dien de maïskroketten op met de olijvensaus en de artisjokken.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228