Pannetje van artisjok met olijven- en basilicumsaus en maïskroketten
- Totale tijd 1u 49min
- 40min
Voorbereidingstijd - 39min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
250 g Poivrade artisjokken
10 g Sjalot
2 g Look
1 cl Olijfolie
85 g Citroen
2 cl Witte wijn
3 cl Olijfolie
40 g Rode ajuin
2 takje Basilicum
30 g Ontpitte groene olijven
30 g Ontpitte zwarte olijven
1 cl Citroensap
130 g Maïs uit blik
30 g Boter
15 g Bloem
7 cl Melk
1 Eierdooier
30 g Paneermeel
20 cl Frituurolie
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Klopper Menger
Bereiding
Stap 1 /13
Doe de bloem, de melk, het zout en de peper in de kom van de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 2 /13
Voeg de in stukjes gesneden boter toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 3 /13
Voeg de eierdooier toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 4 /13
Voeg de goed uitgelekte maïs toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 5 /13
Giet de bereiding in een gratinschaal. Zet de schaal in de koelkast. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 6 /13
Doe de olijfolie, het citroensap, de groene en zwarte olijven, de gewassen en gedroogde basilicum en de in stukjes gesneden rode ajuin in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op ‘Start’.
Stap 7 /13
Was de artisjokken onder koud water. Draai de artisjokken om. Verwijder de bladeren met een mes en behoud het harde gedeelte. Snijd het steeltje 2 cm van het harde gedeelte en pel. Snijd de artisjokken in 4 stukken en verwijder het loof. Bestrijk ze met citroensap.
Stap 8 /13
Doe de geschilde en doormidden gesneden sjalot en de geschilde look in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 9 /13
Vervang het mes door de menger. Voeg de olie olijfolie en de artisjokken toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 10 /13
Giet de witte wijn erbij. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 11 /13
Haal het maïsmengsel eruit en maak er balletjes van. Rol elk balletje door het paneermeel en leg ze op een plank. Zeg de balletjes gedurende 30 minuten in de diepvriezer.
Stap 12 /13
Laat de olie opwarmen in een pan en bak de maïskroketten gedurende 2 tot 3 minuten goudbruin. Laat ze voorzichtig uitlekken op keukenpapier.
Stap 13 /13
Dien de maïskroketten op met de olijvensaus en de artisjokken.