- Homepage
- Recipe Details Page
Pannetje van artisjok met olijven- en basilicumsaus en maïskroketten
- Totale tijd 1u 49min
- 40min
Voorbereidingstijd - 39min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
250 g Poivrade artisjokken
10 g Sjalot
2 g Look
1 cl Olijfolie
85 g Citroen
2 cl Witte wijn
3 cl Olijfolie
40 g Rode ajuin
2 takje Basilicum
30 g Ontpitte groene olijven
30 g Ontpitte zwarte olijven
1 cl Citroensap
130 g Maïs uit blik
30 g Boter
15 g Bloem
7 cl Melk
1 Eierdooier
30 g Paneermeel
20 cl Frituurolie
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Klopper Menger
Bereiding
Stap 1 /13
Doe de bloem, de melk, het zout en de peper in de kom van de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
15g Bloem 7cl Melk Zout
Klopper
Stap 2 /13
Voeg de in stukjes gesneden boter toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
30g Boter
Klopper
Stap 3 /13
Voeg de eierdooier toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
1 Eierdooier
Klopper
Stap 4 /13
Voeg de goed uitgelekte maïs toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
130g Maïs uit blik
Klopper
Stap 5 /13
Giet de bereiding in een gratinschaal. Zet de schaal in de koelkast. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 6 /13
Doe de olijfolie, het citroensap, de groene en zwarte olijven, de gewassen en gedroogde basilicum en de in stukjes gesneden rode ajuin in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op ‘Start’.
3cl Olijfolie 40g Rode ajuin 2takje Basilicum 30g Ontpitte groene olijven 30g Ontpitte zwarte olijven 1cl Citroensap Zout
Ultrablade hakmes
Stap 7 /13
Was de artisjokken onder koud water. Draai de artisjokken om. Verwijder de bladeren met een mes en behoud het harde gedeelte. Snijd het steeltje 2 cm van het harde gedeelte en pel. Snijd de artisjokken in 4 stukken en verwijder het loof. Bestrijk ze met citroensap.
250g Poivrade artisjokken 85g Citroen
Stap 8 /13
Doe de geschilde en doormidden gesneden sjalot en de geschilde look in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
10g Sjalot 2g Look
Ultrablade hakmes
Stap 9 /13
Vervang het mes door de menger. Voeg de olie olijfolie en de artisjokken toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
250g Poivrade artisjokken 1cl Olijfolie
Menger
Stap 10 /13
Giet de witte wijn erbij. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
2cl Witte wijn
Menger
Stap 11 /13
Haal het maïsmengsel eruit en maak er balletjes van. Rol elk balletje door het paneermeel en leg ze op een plank. Zeg de balletjes gedurende 30 minuten in de diepvriezer.
30g Paneermeel
Stap 12 /13
Laat de olie opwarmen in een pan en bak de maïskroketten gedurende 2 tot 3 minuten goudbruin. Laat ze voorzichtig uitlekken op keukenpapier.
20cl Frituurolie
Stap 13 /13
Dien de maïskroketten op met de olijvensaus en de artisjokken.