- Homepage
- Recipe Details Page
Panna cotta met aardbei en ijzerkruid
- Totale tijd 15u 15min
- 15min
Voorbereidingstijd - 9u
Gaartijd - 6u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
500 g Volle vloeibare room
60 g Mascarpone
80 g Fijne kristalsuiker
4 g Gelatine
4 g Vanille
4 bladje Vers ijzerkruid
Water
350 g Aardbeien
50 g Fijne kristalsuiker
2 bladje Vers ijzerkruid
170 g Citroen
Accessoires
Klopper
Bereiding
Stap 1 /9
Week de gelatineblaadjes in een grote kom koud water.
4g Gelatine Water
Stap 2 /9
Doe de vloeibare room, de mascarpone, de suiker, het ijzerkruid en de uitgeschraapte vanille in de keukenmachine met klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
500g Volle vloeibare room 60g Mascarpone 80g Fijne kristalsuiker 4g Vanille 4bladje Vers ijzerkruid
Klopper
Stap 3 /9
Voeg de uitgeknepen gelatine toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Klopper
Stap 4 /9
Wacht 10 minuten tot de room is afgekoeld. Verwijder de blaadjes ijzerkruid en doe het mengsel in schaaltjes of glaasjes.
Stap 5 /9
Zet voor minstens 6 uur in de ijskast.
Stap 6 /9
Snijd de aardbeien in twee.
350g Aardbeien
Stap 7 /9
Meng de aardbeien, het citroensap, de suiker en een beetje water in een slakom.
Water 350g Aardbeien 50g Fijne kristalsuiker 170g Citroen
Stap 8 /9
Voeg de blaadjes ijzerkruid toe en laat 1 uur marineren.
2bladje Vers ijzerkruid
Stap 9 /9
Verdeel de aardbeien en het sap over de panna cotta en dien op.