Panna cotta met aardbei en ijzerkruid - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Panna cotta met aardbei en ijzerkruid

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 15u 15min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    9u
  • Afkoeltijd
    6u

Ingrediënten

4 personen

  • 500 g Volle vloeibare room

  • 60 g Mascarpone

  • 80 g Fijne kristalsuiker

  • 4 g Gelatine

  • 4 g Vanille

  • 4 bladje Vers ijzerkruid

  • Water

  • 350 g Aardbeien

  • 50 g Fijne kristalsuiker

  • 2 bladje Vers ijzerkruid

  • 170 g Citroen

Accessoires

  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /9

Week de gelatineblaadjes in een grote kom koud water.

  • 4g Gelatine
  • Water

Stap 2 /9

Doe de vloeibare room, de mascarpone, de suiker, het ijzerkruid en de uitgeschraapte vanille in de keukenmachine met klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 500g Volle vloeibare room
  • 60g Mascarpone
  • 80g Fijne kristalsuiker
  • 4g Vanille
  • 4bladje Vers ijzerkruid
  • Klopper

Stap 3 /9

Voeg de uitgeknepen gelatine toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Klopper

Stap 4 /9

Wacht 10 minuten tot de room is afgekoeld. Verwijder de blaadjes ijzerkruid en doe het mengsel in schaaltjes of glaasjes.

Stap 5 /9

Zet voor minstens 6 uur in de ijskast.

Stap 6 /9

Snijd de aardbeien in twee.

  • 350g Aardbeien

Stap 7 /9

Meng de aardbeien, het citroensap, de suiker en een beetje water in een slakom.

  • Water
  • 350g Aardbeien
  • 50g Fijne kristalsuiker
  • 170g Citroen

Stap 8 /9

Voeg de blaadjes ijzerkruid toe en laat 1 uur marineren.

  • 2bladje Vers ijzerkruid

Stap 9 /9

Verdeel de aardbeien en het sap over de panna cotta en dien op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228