Panna cotta met aardbei en ijzerkruid
- Totale tijd 15u 15min
- 15min
Voorbereidingstijd - 9u
Gaartijd - 6u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
500 g Volle vloeibare room
60 g Mascarpone
80 g Fijne kristalsuiker
4 g Gelatine
4 g Vanille
4 bladje Vers ijzerkruid
Water
350 g Aardbeien
50 g Fijne kristalsuiker
2 bladje Vers ijzerkruid
170 g Citroen
Accessoires
Klopper
Bereiding
Stap 1 /9
Week de gelatineblaadjes in een grote kom koud water.
Stap 2 /9
Doe de vloeibare room, de mascarpone, de suiker, het ijzerkruid en de uitgeschraapte vanille in de keukenmachine met klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /9
Voeg de uitgeknepen gelatine toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /9
Wacht 10 minuten tot de room is afgekoeld. Verwijder de blaadjes ijzerkruid en doe het mengsel in schaaltjes of glaasjes.
Stap 5 /9
Zet voor minstens 6 uur in de ijskast.
Stap 6 /9
Snijd de aardbeien in twee.
Stap 7 /9
Meng de aardbeien, het citroensap, de suiker en een beetje water in een slakom.
Stap 8 /9
Voeg de blaadjes ijzerkruid toe en laat 1 uur marineren.
Stap 9 /9
Verdeel de aardbeien en het sap over de panna cotta en dien op.