- Homepage
- Recipe Details Page
Ossobuco
- Totale tijd 2u 15min
- 10min
Voorbereidingstijd - 2u 5min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1000 g Kalfsschenkel
80 g Ajuinen
3 g Look
250 g Wortels
50 g Selderijstengel
5 cl Olijfolie
10 cl Witte wijn
400 g Gepelde tomaten (in blik)
40 cl Bouillon
Zeste van citroen
2 bladje Laurierblaadje
3 tl Bloem
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de gepelde ajuin en look in grove stukken in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
80g Ajuinen 3g Look
Ultrablade hakmes
Stap 2 /5
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olie en de selderijstengel in schijfjes toe.
50g Selderijstengel 5cl Olijfolie
Menger
Stap 3 /5
Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de witte wijn toe na de pieptoon.
10cl Witte wijn
Menger
Stap 4 /5
Voeg het in bloem gerolde kalfsvlees, de in plakjes gesneden wortels, de tomaten, de bouillon, de helft van de citroenzeste en de laurier toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1000g Kalfsschenkel 250g Wortels 400g Gepelde tomaten (in blik) 40cl Bouillon Zeste van citroen 2bladje Laurierblaadje 3tl Bloem Zout
Menger
Stap 5 /5
Bestrooi met de citroenzeste en dien op met de tagliatelle.
Zeste van citroen