Opgerolde koekjes met kaneel
- Totale tijd 0min
- 0min
Voorbereidingstijd - 0min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
200 g Bloem
1 tl Kaneel
0.5 tl Zuiveringszout
0.5 tl Zout
80 g Zoete boter
32 g Poedersuiker
32 g Bruine suiker
2 Eieren
1 el Esdoornsiroop
1 tl Vanille-extract
60 g Poedersuiker
2 el Melk
Meerkleurige hagelslag
1 el Kaneel
60 g Bruine suiker
26 g Gesmolten boter
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Doe de bloem, de kaneel, de zuiveringszout, het zout, de in stukjes gesneden boter en de suikers in de mengkom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /11
Voeg het ei, de esdoornsiroop en het vanille-extract toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /11
Neem het deeg en maak er een bol van. Omhul de bol met huishoudfolie tijdens de bereiding van de garnituur.
Stap 4 /11
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 5 /11
Meng de kaneel, de bruine suiker en de boter in een kom.
Stap 6 /11
Verdeel het deeg in twee stukken en rol uit tot twee rechthoeken op een met bloem bestoven werkblad. Smeer de garnituur over het deeg en rol op tot twee lange worsten.
Stap 7 /11
Omhul de worsten met huishoudfolie en leg ze gedurende 30 minuten in de koelkast.
Stap 8 /11
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 9 /11
Verwijder de huishoudfolie en snijd de worsten in schijfjes van 1 cm. Leg ze op een bakplaat en laat er wat ruimte tussen.
Stap 10 /11
Zet 10 minuten in de oven totdat koekjes een mooie goudbruine kleur hebben. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Stap 11 /11
Meng de melk en de poedersuiker in een kom. Dompel de koekjes in het glazuur en bestrooi met meerkleurige hagelslag.