Opgerolde koekjes met kaneel - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Opgerolde koekjes met kaneel

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 0min
  • Voorbereidingstijd
    0min
  • Gaartijd
    0min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 200 g Bloem

  • 1 tl Kaneel

  • 0.5 tl Zuiveringszout

  • 0.5 tl Zout

  • 80 g Zoete boter

  • 32 g Poedersuiker

  • 32 g Bruine suiker

  • 2 Eieren

  • 1 el Esdoornsiroop

  • 1 tl Vanille-extract

  • 60 g Poedersuiker

  • 2 el Melk

  • Meerkleurige hagelslag

  • 1 el Kaneel

  • 60 g Bruine suiker

  • 26 g Gesmolten boter

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /11

Doe de bloem, de kaneel, de zuiveringszout, het zout, de in stukjes gesneden boter en de suikers in de mengkom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 200g Bloem
  • 1tl Kaneel
  • 0.5tl Zuiveringszout
  • 0.5tl Zout
  • 80g Zoete boter
  • 32g Poedersuiker
  • 32g Bruine suiker
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /11

Voeg het ei, de esdoornsiroop en het vanille-extract toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 2 Eieren
  • 1el Esdoornsiroop
  • 1tl Vanille-extract
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /11

Neem het deeg en maak er een bol van. Omhul de bol met huishoudfolie tijdens de bereiding van de garnituur.

Stap 4 /11

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 5 /11

Meng de kaneel, de bruine suiker en de boter in een kom.

  • 1el Kaneel
  • 60g Bruine suiker
  • 26g Gesmolten boter

Stap 6 /11

Verdeel het deeg in twee stukken en rol uit tot twee rechthoeken op een met bloem bestoven werkblad. Smeer de garnituur over het deeg en rol op tot twee lange worsten.

Stap 7 /11

Omhul de worsten met huishoudfolie en leg ze gedurende 30 minuten in de koelkast.

Stap 8 /11

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 9 /11

Verwijder de huishoudfolie en snijd de worsten in schijfjes van 1 cm. Leg ze op een bakplaat en laat er wat ruimte tussen.

Stap 10 /11

Zet 10 minuten in de oven totdat koekjes een mooie goudbruine kleur hebben. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Stap 11 /11

Meng de melk en de poedersuiker in een kom. Dompel de koekjes in het glazuur en bestrooi met meerkleurige hagelslag.

  • 60g Poedersuiker
  • 2el Melk
  • Meerkleurige hagelslag

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228