Mousse van kippenlevertjes met porto
Moulinex
Recept door Moulinex

Mousse van kippenlevertjes met porto

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 23min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    13min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

10 personen

  • 300 g Gevogeltelever

  • 50 g Sjalotten

  • 20 g boter

  • 5 cl Porto

  • 140 g Zachte boter

  • 10 cl Dikke verse room

  • Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /8

Pel de sjalotten. Doe ze vervolgens in de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 50g Sjalotten
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /8

Vervang het mes door de menger. Voeg de boter, de porto en de kippenlevertjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 300g Gevogeltelever
  • 20g boter
  • 5cl Porto
  • Menger

Stap 3 /8

Laat de levertjes uitlekken en spoel de kom met koud water.

Stap 4 /8

Vervang de mengstaaf door het Ultrablade-hakmes.

Stap 5 /8

Doe de levertjes terug in de keukenmachine. Voeg de rest van de boter en de verse room toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 140g Zachte boter
  • 10cl Dikke verse room
  • Zout
  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /8

Schraap de randen van de keukenmachine met een spatel schoon en breng de bereiding zo terug naar het midden van de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Menger

Stap 7 /8

Giet de bereiding in een kleine terrine.

Stap 8 /8

Leg ze minstens 2 uur voor het opdienen in de koelkast.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228