- Homepage
- Recipe Details Page
Mousse van kippenlevertjes met porto
- Totale tijd 2u 23min
- 10min
Voorbereidingstijd - 13min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
10 personen
300 g Gevogeltelever
50 g Sjalotten
20 g boter
5 cl Porto
140 g Zachte boter
10 cl Dikke verse room
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /8
Pel de sjalotten. Doe ze vervolgens in de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
50g Sjalotten
Ultrablade hakmes
Stap 2 /8
Vervang het mes door de menger. Voeg de boter, de porto en de kippenlevertjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
300g Gevogeltelever 20g boter 5cl Porto
Menger
Stap 3 /8
Laat de levertjes uitlekken en spoel de kom met koud water.
Stap 4 /8
Vervang de mengstaaf door het Ultrablade-hakmes.
Stap 5 /8
Doe de levertjes terug in de keukenmachine. Voeg de rest van de boter en de verse room toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
140g Zachte boter 10cl Dikke verse room Zout
Ultrablade hakmes
Stap 6 /8
Schraap de randen van de keukenmachine met een spatel schoon en breng de bereiding zo terug naar het midden van de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Menger
Stap 7 /8
Giet de bereiding in een kleine terrine.
Stap 8 /8
Leg ze minstens 2 uur voor het opdienen in de koelkast.