Macarons
Moulinex
Recept door Moulinex

Macarons

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 7min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    22min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

6 personen

  • 110 g Amandelpoeder

  • 200 g Poedersuiker

  • 3 Eiwitten

  • 40 g Fijne kristalsuiker

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /10

Doe het amandelpoeder en de poedersuiker in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 110g Amandelpoeder
  • 200g Poedersuiker
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /10

Haal de bereiding uit de kom van de keukenmachine en spoel deze af.

Stap 3 /10

Doe de eiwitten in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper.

  • 3 Eiwitten
  • Klopper

Stap 4 /10

Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de fijne kristalsuiker toe na de pieptoon.

  • 40g Fijne kristalsuiker
  • Klopper

Stap 5 /10

Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).

Stap 6 /10

Meng de twee bereidingen voorzichtig met elkaar met behulp van de spatel. De consistentie moet glad en glanzend ogen.

Stap 7 /10

Doe het in een spuitzak. Spuit kleine rondjes deeg van dezelfde grootte op een met bakpapier bedekte bakplaat.

Stap 8 /10

Laat ze gedurende 30 minuten drogen aan de lucht.

Stap 9 /10

Zet 12 à 15 minuten in de oven.

Stap 10 /10

Laat de schelpen afkoelen en garneer ze met confituur of chocoladepasta.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228