frambozenmacarons
Recept door Audrey

frambozenmacarons

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 13min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    33min
  • Afkoeltijd
    1u 20min

Ingrediënten

18 stuks

  • 95 g amandelpoeder

  • 95 g poedersuiker

  • 0.4 l water

  • 0.3 l azijn

  • 75 g suiker

  • 20 g water

  • 65 g eiwit (2 eiwitten)

  • 0.4 tl voedingskleurstof

  • 75 g frambozen

  • 2 el suiker

  • 150 g witte chocolade

  • 100 g roomkaas

  • 10 g suiker

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Klopper
    Klopper
  • Menger
    Menger
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /9

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Maak een spuitzak klaar met een glad mondstuk van ± Ø 1 cm. Plaats amandelpoeder en poedersuiker in de mengbeker en maal 10 sec/snelheid 7. Breng over in een kom en zet opzij. Reinig mengbeker, deksel en vlinder grondig.

  • 95g amandelpoeder
  • 95g poedersuiker
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /9

Plaats water en azijn in de mengbeker en start 10 sec/snelheid 7. Plaats de vlinder in positie en stel in 10 sec/snelheid 4. Leeg, spoel en droog de mengbeker, messen, vlinder en deksel grondig.

  • 0.4l water
  • 0.3l azijn
  • Klopper

Stap 3 /9

Plaats 65 g suiker en 20 g water in de mengbeker en maak siroop. Breng de siroop over in een kom en zet opzij.

  • 75g suiker
  • 20g water
  • Menger

Stap 4 /9

Plaats de vlinder in positie. Plaats 10 g suiker, de eiwitten en de voedingskleurstof in de mengbeker en klop tot een half dikke meringue

  • 65g eiwit (2 eiwitten)
  • 0.4tl voedingskleurstof
  • 10g suiker
  • Klopper

Stap 5 /9

Duw het geheel met behulp van de spatel naar onder in de mengbeker klop verder tot de meringue de juiste structuur heeft en voeg de opzij gezette siroop gedurende de eerste 2 minuten toe via de opening in het deksek. Verwijder de vlinder en breng de meringue over naar een kom.

  • 65g eiwit (2 eiwitten)
  • 0.4tl voedingskleurstof
  • 10g suiker
  • Klopper

Stap 6 /9

#Macaroneren#: voeg 3-4 eetlepels van het opzij gezette amandel- en poedersuikermengsel toe aan de meringue en meng door elkaar met behulp van een silicone spatel door grote cirkelvormige en omhullende bewegingen te doen (met de silicone spatel rond de kom rand gaan en tweemaal door het midden van het mengsel gaan). Herhaal het proces totdat het amandel- en poedersuikermengsel opgebruikt is en dat het mengsel homogeen is. Giet het bekomen mengsel in de voorbereide spuitzak met mondstuk en spuit vervolgens kleine rondjes op de bakplaat. Plaats hiervoor de spuitzak minder dan 1 cm van de bakplaat en begin een beetje meringue te deponeren. Til beetje bij beetje op (zonder hem in cirkels te verplaatsen) totdat er rondjes van Ø 2,5 cm ontstaan. Laat een minimum van 2 cm tussen elk om zo 40-48 eenheden per bakplaat te maken. Til de bakplaat op en even op het werkoppervlak zodat het deeg zich uitspreidt en glad is. Laat de rondjes ongeveer 15-20 minuten rusten terwijl u de oven voorverwarmt à 140°C (gebruik geen luchtfunctie). Bak in 2 porties gedurende 14minuten (140°C). Laat afkoelen op de bakplaat tot ze helemaal koud zijn. Ondertussen, ga verder met het recept. Reinig de mengbeker.

  • 95g amandelpoeder
  • 95g poedersuiker
  • 0.4l water
  • 0.3l azijn
  • 75g suiker
  • 20g water
  • 65g eiwit (2 eiwitten)
  • 0.4tl voedingskleurstof

Stap 7 /9

Plaats de frambozen en suiker in de mengbeker en meng.

  • 75g frambozen
  • 2el suiker
  • Ultrablade hakmes

Stap 8 /9

Voeg de witte chocolade en roomkaas toe en meng 3 min, 60 graden, snelheid 4. Doe over in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot het afgekoeld is (± 1 uur).

  • 150g witte chocolade
  • 100g roomkaas
  • Menger

Stap 9 /9

Haal de ganache uit de koelkast en knip de punt van de spuitzak af. Plaats op een onversierde macaronschelp een punt van ± Ø 2,5 cm ganache en plaats een versierde macaronschelp erop om te sluiten. Herhaal het proces met de resterende macaronschelpen om de macarons te vormen. Zet minstens 1 uur in de koelkast alvorens op te dienen.

  • 75g frambozen
  • 2el suiker
  • 150g witte chocolade
  • 100g roomkaas

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228