- Homepage
- Recipe Details Page
frambozenmacarons
- Totale tijd 2u 13min
- 20min
Voorbereidingstijd - 33min
Gaartijd - 1u 20min
Afkoeltijd
Ingrediënten
18 stuks
95 g amandelpoeder
95 g poedersuiker
0.4 l water
0.3 l azijn
75 g suiker
20 g water
65 g eiwit (2 eiwitten)
0.4 tl voedingskleurstof
75 g frambozen
2 el suiker
150 g witte chocolade
100 g roomkaas
10 g suiker
Accessoires
Kneed- & hakmes Klopper Menger Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Maak een spuitzak klaar met een glad mondstuk van ± Ø 1 cm. Plaats amandelpoeder en poedersuiker in de mengbeker en maal 10 sec/snelheid 7. Breng over in een kom en zet opzij. Reinig mengbeker, deksel en vlinder grondig.
95g amandelpoeder 95g poedersuiker
Kneed- & hakmes
Stap 2 /9
Plaats water en azijn in de mengbeker en start 10 sec/snelheid 7. Plaats de vlinder in positie en stel in 10 sec/snelheid 4. Leeg, spoel en droog de mengbeker, messen, vlinder en deksel grondig.
0.4l water 0.3l azijn
Klopper
Stap 3 /9
Plaats 65 g suiker en 20 g water in de mengbeker en maak siroop. Breng de siroop over in een kom en zet opzij.
75g suiker 20g water
Menger
Stap 4 /9
Plaats de vlinder in positie. Plaats 10 g suiker, de eiwitten en de voedingskleurstof in de mengbeker en klop tot een half dikke meringue
65g eiwit (2 eiwitten) 0.4tl voedingskleurstof 10g suiker
Klopper
Stap 5 /9
Duw het geheel met behulp van de spatel naar onder in de mengbeker klop verder tot de meringue de juiste structuur heeft en voeg de opzij gezette siroop gedurende de eerste 2 minuten toe via de opening in het deksek. Verwijder de vlinder en breng de meringue over naar een kom.
65g eiwit (2 eiwitten) 0.4tl voedingskleurstof 10g suiker
Klopper
Stap 6 /9
#Macaroneren#: voeg 3-4 eetlepels van het opzij gezette amandel- en poedersuikermengsel toe aan de meringue en meng door elkaar met behulp van een silicone spatel door grote cirkelvormige en omhullende bewegingen te doen (met de silicone spatel rond de kom rand gaan en tweemaal door het midden van het mengsel gaan). Herhaal het proces totdat het amandel- en poedersuikermengsel opgebruikt is en dat het mengsel homogeen is. Giet het bekomen mengsel in de voorbereide spuitzak met mondstuk en spuit vervolgens kleine rondjes op de bakplaat. Plaats hiervoor de spuitzak minder dan 1 cm van de bakplaat en begin een beetje meringue te deponeren. Til beetje bij beetje op (zonder hem in cirkels te verplaatsen) totdat er rondjes van Ø 2,5 cm ontstaan. Laat een minimum van 2 cm tussen elk om zo 40-48 eenheden per bakplaat te maken. Til de bakplaat op en even op het werkoppervlak zodat het deeg zich uitspreidt en glad is. Laat de rondjes ongeveer 15-20 minuten rusten terwijl u de oven voorverwarmt à 140°C (gebruik geen luchtfunctie). Bak in 2 porties gedurende 14minuten (140°C). Laat afkoelen op de bakplaat tot ze helemaal koud zijn. Ondertussen, ga verder met het recept. Reinig de mengbeker.
95g amandelpoeder 95g poedersuiker 0.4l water 0.3l azijn 75g suiker 20g water 65g eiwit (2 eiwitten) 0.4tl voedingskleurstof
Stap 7 /9
Plaats de frambozen en suiker in de mengbeker en meng.
75g frambozen 2el suiker
Ultrablade hakmes
Stap 8 /9
Voeg de witte chocolade en roomkaas toe en meng 3 min, 60 graden, snelheid 4. Doe over in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot het afgekoeld is (± 1 uur).
150g witte chocolade 100g roomkaas
Menger
Stap 9 /9
Haal de ganache uit de koelkast en knip de punt van de spuitzak af. Plaats op een onversierde macaronschelp een punt van ± Ø 2,5 cm ganache en plaats een versierde macaronschelp erop om te sluiten. Herhaal het proces met de resterende macaronschelpen om de macarons te vormen. Zet minstens 1 uur in de koelkast alvorens op te dienen.
75g frambozen 2el suiker 150g witte chocolade 100g roomkaas