Linzen met kastanjes
- Totale tijd 45min
- 5min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
125 g Gedroogde groene linzen
40 cl Koud water
1 tl Tijm
1 bladje Laurierblaadje
30 g Ui
4 g Sjalot
0.5 el Olijfolie
100 g Gerookte tofoe
1 snuifje Zout
0.5 el Balsamicoazijn
60 g Ingemaakte kastanjes
2 el Peterselie
0.5 tl Komijnzaden
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Spoel de linzen kort met koud water. Laat ze daarna uitlekken in een zeef met fijne mazen.
Stap 2 /7
Doe eerst de linzen, daarna koud water en vervolgens tijm en laurierblaadje in de mixerkom met bevestigde mixer. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.
Stap 3 /7
Laat leeglopen. Pel de sjalot en uien en hak ze grof.
Stap 4 /7
Doe ze in de mixerkom met Ultrablade-mes bevestigd. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.
Stap 5 /7
Vervang het Ultrablade-mes door het mixeraccessoire, schraap de zijkanten af. Voeg de olie en de in blokjes gesneden gerookte tofoe toe. Breng op smaak. Vergrendel het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’.
Stap 6 /7
Voeg linzen, komijn, balsamicoazijn en uitgelekte kastanjes toe. Vergrendel het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’.
Stap 7 /7
Serveer de linzen in kommetjes en garneer met peterselie. Je kunt er ook wat komijnzaadjes over sprenkelen.