- Homepage
- Recipe Details Page
Lamsschouder met koffieglazuur
- Totale tijd 1u 18min
- 10min
Voorbereidingstijd - 1u 8min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
4 Lamszadels
150 g Geroosterde piquillopepers in blik
20 cl Sterke Ethiopische koffie
4 tl Bruine suiker
6 el Sojasaus
6 el Olijfolie
1 kg Witte cacaobonen
1 tuiltje Bouquet garni
Zout en vers gemalen peper
Accessoires
Stoommandje Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /7
Giet 0.7 L water in de mengkom. Doe de bonen in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start' Giet het water af en zet de bonen apart in een kom.
1kg Witte cacaobonen
Stoommandje
Stap 2 /7
Doe de piquillopepers en de helft van de olie in de mengkom met het Ultrablade-mes. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'
150g Geroosterde piquillopepers in blik 6el Olijfolie Zout en vers gemalen peper
Ultrablade hakmes
Stap 3 /7
Giet de andere helft van de olie in de mengkom met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'
6el Olijfolie
Stap 4 /7
Voeg het vlees toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'
4 Lamszadels
Stap 5 /7
Meng de koffie, de bruine suiker en de sojasaus in een kom en giet het mengsel in de mengkom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'
20cl Sterke Ethiopische koffie 4tl Bruine suiker 6el Sojasaus
Stap 6 /7
Draai het vlees om en bedruip het met de sappen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'
Stap 7 /7
Dien onmiddellijk op met het lamsvlees, de bonen en de coulis van piquillopeper.