Kruimeldeeg
- Totale tijd 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 0min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
100 g halfgezouten boter
200 g bloem
1 eenheid eierdooier
4 cl water
Accessoires
Beater
Bereiding
Stap 1 /4
Haal de boter 1 uur voor je het deeg maakt uit de koelkast, snij ze in blokjes of plaats ze gedurende 5-10 seconden in de microgolfoven om ze zacht te maken (zonder dat de boter gaat smelten).
Stap 2 /4
Doe de boter en de bloem in de kom van de keukenmachine. Druk op 'Start'.
Stap 3 /4
Voeg de eierdooier en het water toe en druk op ‘Start’.
Stap 4 /4
Geef het deeg een broodachtige vorm en wikkel het in een propere keukenhanddoek. Plaats het gedurende 30 minuten in de ijskast voor je het deeg uitrolt.