- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Zoet kruimeldeeg
Zoet kruimeldeeg
- Totale tijd 2u 15min
- 15min
Voorbereidingstijd - 0min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
60 g boter
60 g suiker
1 eierdooier
1 snuifje zout
75 g T45-bloem
75 g T45-bloem
1 cl water
Accessoires
Beater
Bereiding
Stap 1 /6
Haal de boter 1 uur voor je het deeg maakt uit de ijskast, snij ze in blokjes of plaats ze gedurende 5-10 seconden in de microgolfoven om ze zacht te maken (zonder dat de boter gaat smelten).
Stap 2 /6
Doe de suiker, de eierdooier, het water, de boter en het zout in de kom van de keukenmachine. Druk op 'Start'.
Stap 3 /6
Voeg het eerste deel van de bloem toe en druk op ‘Start’.
Stap 4 /6
Voeg het andere deel van de bloem toe en druk op ‘Start’
Stap 5 /6
Leg het deeg met een spatel op een licht met bloem bestoven oppervlak. Vorm het deeg tot een broodvorm (cylinder-, balkachtig). Rol het dun uit tussen 2 vellen bakpapier en zet het 1 uur apart op een koele plaats. Wanneer het deeg koud is, kan je de 2 vellen bakpapier verwijderen en 3min wachten tot het deeg zacht wordt zodat je jouw bakvorm gemakkelijk kan bekleden.
Stap 6 /6
Het deeg is klaar, je kan het gebruiken voor een ander recept of uitrollen en gedurende 15 minuten bakken in een oven van 160 graden.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
