Knapperige salade en sardinerillettes
- Totale tijd 40min
- 20min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
20 Uitgehaalde sardines
1 snuifje Grof zout
70 g Limoen
5 g Mosterd
60 g Roomkaas
1 tl Gehakte peterselie
1 snuifje Komijn
3 cl Olijfolie
Water
100 g Wortel
180 g Gele paprika
160 g Groene paprika
100 g Rode ajuin
300 g Kleine komkommer
170 g Kerstomaatjes
IJsbergsla
4 cl Koolzaadolie
2 cl Balsamicoazijn
20 g Lijnzaad
Zout
Fleur de sel
Accessoires
Ultrablade hakmes Snij/rasp- accessoire Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /12
Giet 0,7 L water in de mengkom om de sardinerillettes te maken.
Stap 2 /12
Zet het stoommandje in de kom en doe er de schoongemaakte sardines in. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 3 /12
Laat de sardines afkoelen. Verkruimel ze door de centrale rand te verwijderen. Was de kom van de keukenmachine.
Stap 4 /12
Doe de verkruimelde sardines, de verse kaas, de mosterd, de komijn, de olie, de peterselie en de peper in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /12
Bewaar de rillettes in de koelkast.
Stap 6 /12
Pel de rode ui en verwijder de zaadlijsten uit de paprika om de salade krokant te maken. Snijd in fijne reepjes. Zet het even apart.
Stap 7 /12
Schil de wortelen en maak worteltagliatelle met behulp van een dunschiller. Zet het even apart.
Stap 8 /12
Was de komkommer en snij in de lengte in twee. Plaats de groentesnijder met de schijf om in fijne plakjes te snijden. Voeg de komkommer toe via de opening en druk op ‘Start.
Stap 9 /12
Zet aan de kant en maak de kom schoon.
Stap 10 /12
Doe de licht versneden blaadjes icebergsla, de gesneden groenten, de kerstomaten en het lijnzaad in een kom.
Stap 11 /12
Giet de koolzaadolie en azijn in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout. Meng en giet over de krokante salade om voor extra smaak te zorgen.
Stap 12 /12
Dien op met sardinerillettes op toast.