Knapperige salade en sardinerillettes
Moulinex
Recept door Moulinex

Knapperige salade en sardinerillettes

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 40min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 20 Uitgehaalde sardines

  • 1 snuifje Grof zout

  • 70 g Limoen

  • 5 g Mosterd

  • 60 g Roomkaas

  • 1 tl Gehakte peterselie

  • 1 snuifje Komijn

  • 3 cl Olijfolie

  • Water

  • 100 g Wortel

  • 180 g Gele paprika

  • 160 g Groene paprika

  • 100 g Rode ajuin

  • 300 g Kleine komkommer

  • 170 g Kerstomaatjes

  • IJsbergsla

  • 4 cl Koolzaadolie

  • 2 cl Balsamicoazijn

  • 20 g Lijnzaad

  • Zout

  • Fleur de sel

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Snij/rasp- accessoire
    Snij/rasp- accessoire
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /12

Giet 0,7 L water in de mengkom om de sardinerillettes te maken.

  • Water

Stap 2 /12

Zet het stoommandje in de kom en doe er de schoongemaakte sardines in. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 20 Uitgehaalde sardines
  • Stoommandje

Stap 3 /12

Laat de sardines afkoelen. Verkruimel ze door de centrale rand te verwijderen. Was de kom van de keukenmachine.

Stap 4 /12

Doe de verkruimelde sardines, de verse kaas, de mosterd, de komijn, de olie, de peterselie en de peper in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 5g Mosterd
  • 60g Roomkaas
  • 1tl Gehakte peterselie
  • 1snuifje Komijn
  • 3cl Olijfolie
  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /12

Bewaar de rillettes in de koelkast.

Stap 6 /12

Pel de rode ui en verwijder de zaadlijsten uit de paprika om de salade krokant te maken. Snijd in fijne reepjes. Zet het even apart.

  • 160g Groene paprika
  • 100g Rode ajuin

Stap 7 /12

Schil de wortelen en maak worteltagliatelle met behulp van een dunschiller. Zet het even apart.

  • 100g Wortel

Stap 8 /12

Was de komkommer en snij in de lengte in twee. Plaats de groentesnijder met de schijf om in fijne plakjes te snijden. Voeg de komkommer toe via de opening en druk op ‘Start.

  • 300g Kleine komkommer
  • Snij/rasp- accessoire

Stap 9 /12

Zet aan de kant en maak de kom schoon.

Stap 10 /12

Doe de licht versneden blaadjes icebergsla, de gesneden groenten, de kerstomaten en het lijnzaad in een kom.

  • 170g Kerstomaatjes
  • bladje IJsbergsla
  • 20g Lijnzaad

Stap 11 /12

Giet de koolzaadolie en azijn in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout. Meng en giet over de krokante salade om voor extra smaak te zorgen.

  • 4cl Koolzaadolie
  • 2cl Balsamicoazijn
  • Zout

Stap 12 /12

Dien op met sardinerillettes op toast.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228