Kip met artisjok
- Totale tijd 28min
- 15min
Voorbereidingstijd - 13min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
6 Kippenbillen
9 Diepgevroren artisjokbodems
150 g In olie gemarineerde artisjokken
225 g Spekblokjes natuur of gerookt
6 teentje look, gepeld en gehakt
2 Gepeld en gesnipperd
3 tl Tomatenconcentraat (optie)
Zout, peper
20 bladje Blaadjes verse basilicum
20 cl Gevogeltebouillon (of water + zout)
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /6
Scheid de drumsticks van de bovenste stukken van de bouten. Giet een beetje olie van de artisjok in de pot.
Stap 3 /6
Laat de stukken kip aankleuren. Haal dit vervolgens uit de kuip. Laat de spekblokjes, de look en de ui aankleuren.
Stap 4 /6
Voeg de gemarineerde artisjok, de tomaat, de bouillon, peper en zout en de kip toe en daarna de artisjokbodems.
Stap 5 /6
Snelkookfunctie
Stap 6 /6
Snijd de gekookte bodems in 4 en dien het geheel op met basilicumdecoratie.