- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Gamba's met artisjokkenpesto
Gamba's met artisjokkenpesto
- Totale tijd 17min
- 10min
Voorbereidingstijd - 7min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (25)
Cookeo Wifi 9-in-1 CE952110 Intelligente hogedruk multicooker - 9 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd Cookeo Touch Pro CE943410 Intelligente hogedruk multicooker - 13 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd - Ingebouwde keukenweegschaal Cookeo Infinity CE9828F0 Intelligente hogedruk multicooker + air fryer - 20 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd Cookeo Infinity CE97GUF0 Intelligente hogedruk multicooker + air fryer - 17 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd Ontdek het volledige gamma Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
12 Gepelde gamba's (vers of bevroren)
120 g Bevroren artisjokharten
10 bladje Gewassen basilicum
3 bladje Gewassen salie (optioneel)
10 g Geraspte parmezaan
30 g Gegrilde pijnboompitjes
1 el Citroensap
5 cl Olijfolie (+1 scheutje voor het bakken van de gamba's)
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /6
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /6
Meng de basilicum, salie, parmezaan, pijnboompitten, azijn, olie, het zout en de peper met een mixer. Niet eruit halen.
Stap 3 /6
Giet een scheutje olie in de kuip en verwarm. Bak de gamba's (in meerdere keren indien nodig). Haal uit de pan.
Stap 4 /6
Giet 200 ml water in de kuip. Zet er de mand in met de artisjokharten. Bestrooi met zout en peper.
Stap 5 /6
Kooktijd onder druk
Stap 6 /6
Mix de artisjokken met het mengsel. Serveer koud met de gamba's.