- Homepage
- Karamelcake met half gezouten boter
Karamelcake met half gezouten boter
- Totale tijd 1u 50min
- 40min
Voorbereidingstijd - 1u 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
4 personen
140 g Amandelpasta
120 g Bloem
3 Eieren
1 zakje Bakpoeder
100 g Vloeibare room
100 g Suiker
100 g Honing
100 g Half gezouten boter
150 g Vloeibare room
50 g Half gezouten boter
Accessoires
Kneed- & hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /10
Doe de vloeibare room, de suiker, de honing en de boter in de kom van de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /10
Voeg de rest van de vloeibare room en de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /10
Verwijder de karamel voorzichtig om u niet te verbranden. Laat afkoelen.
Stap 4 /10
Was de kom van de keukenmachine.
Stap 5 /10
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 6 /10
Vervang de mengstaaf door het kneed-/breekmes. Doe de bloem, de amandelspijs in stukjes, de afgekoelde karamel, de eieren en de gist toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /10
Vet een vorm in met boter en bestrooi met bloem.
Stap 8 /10
Doe het beslag in de bakvorm.
Stap 9 /10
Zet gedurende 40 minuten in de oven.
Stap 10 /10
Laat afkoelen en haal uit de vorm.