Karamelcake met half gezouten boter
Moulinex
Recept door Moulinex

Karamelcake met half gezouten boter

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 50min
  • Voorbereidingstijd
    40min
  • Gaartijd
    1u 10min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 140 g Amandelpasta

  • 120 g Bloem

  • 3 Eieren

  • 1 zakje Bakpoeder

  • 100 g Vloeibare room

  • 100 g Suiker

  • 100 g Honing

  • 100 g Half gezouten boter

  • 150 g Vloeibare room

  • 50 g Half gezouten boter

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /10

Doe de vloeibare room, de suiker, de honing en de boter in de kom van de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 100g Vloeibare room
  • 100g Suiker
  • 100g Honing
  • 100g Half gezouten boter
  • Menger

Stap 2 /10

Voeg de rest van de vloeibare room en de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 150g Vloeibare room
  • 50g Half gezouten boter
  • Menger

Stap 3 /10

Verwijder de karamel voorzichtig om u niet te verbranden. Laat afkoelen.

Stap 4 /10

Was de kom van de keukenmachine.

Stap 5 /10

Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).

Stap 6 /10

Vervang de mengstaaf door het kneed-/breekmes. Doe de bloem, de amandelspijs in stukjes, de afgekoelde karamel, de eieren en de gist toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 140g Amandelpasta
  • 120g Bloem
  • 3 Eieren
  • 1zakje Bakpoeder
  • Kneed- & hakmes

Stap 7 /10

Vet een vorm in met boter en bestrooi met bloem.

Stap 8 /10

Doe het beslag in de bakvorm.

Stap 9 /10

Zet gedurende 40 minuten in de oven.

Stap 10 /10

Laat afkoelen en haal uit de vorm.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228