- Homepage
- Recipe Details Page
Kalfslende met mosterd en gevulde courgettes
- Totale tijd 1u 10min
- 10min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
800 g Kalfsfilets
30 g Mosterd
100 g Kleine ajuin
80 g Rode paprika
3 g Look
900 g Kleine ronde courgettes
120 g Tomaten
120 g Aubergine
70 g Arborio rijst voor risotto
35 g Boter
3 cl Olie
5 g Kippenfond
1 tl Suiker
70 cl Water
2 cl Olijfolie
25 g Geraspte Parmezaanse kaas
Zout
15 g Kalfsfond
5 g Gedroogde tijm
60 cl Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoommandje Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /12
Doe de paprika in grote blokjes en de gepelde en in kwartjes gesneden look en ajuin in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
100g Kleine ajuin 80g Rode paprika 3g Look
Ultrablade hakmes
Stap 2 /12
Vervang het mes door de mengstaaf. Voeg de olie en de gedroogde tijm toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
3cl Olie 5g Gedroogde tijm
Menger
Stap 3 /12
Snijd de bovenkant van de courgettes en haal het vruchtvlees uit de courgettes.
900g Kleine ronde courgettes
Stap 4 /12
Bewaar de helft van het vruchtvlees van de courgettes en snijd in kleine blokjes met de aubergine en de tomaat.
120g Tomaten 120g Aubergine
Stap 5 /12
Voeg alle groenteblokjes toe, samen met de rijst, de suiker, de boter, de gevogeltefond en het water.
70g Arborio rijst voor risotto 35g Boter 5g Kippenfond 1tl Suiker 70cl Water
Stap 6 /12
Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Leg er de 6 uitgeholde courgettes in. Druk op ‘Start’.
900g Kleine ronde courgettes Zout
Stoom- accessoire
Stap 7 /12
Schroei de kalfslendes in een steelpan met wat olie tot het vlees aan beide zijden mooi gekleurd is.
800g Kalfsfilets 2cl Olijfolie
Stap 8 /12
Bestrijk de kalfslendes met de mosterd en leg het kalfsvlees in de interne stoommand.
800g Kalfsfilets 30g Mosterd
Stap 9 /12
Giet de gegaarde groenten af in de kom en meng met de geraspte parmezaan. Vul de 6 gegaarde courgettes met de groentevulling.
900g Kleine ronde courgettes 25g Geraspte Parmezaanse kaas
Stap 10 /12
Spoel de kom uit en bevestig de mengstaaf. Voeg de water, de kalfsfond en de tijm toe.
15g Kalfsfond 5g Gedroogde tijm 60cl Water
Stap 11 /12
Plaats de interne stoommand met de kalfslendes. Sluit het deksel zonder de vulstop en neem de externe stoomkoker. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Menger Stoommandje Stoom- accessoire
Stap 12 /12
Dien warm op.