Kalfslende met mosterd en gevulde courgettes - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Kalfslende met mosterd en gevulde courgettes

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 10min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    1u
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 800 g Kalfsfilets

  • 30 g Mosterd

  • 100 g Kleine ajuin

  • 80 g Rode paprika

  • 3 g Look

  • 900 g Kleine ronde courgettes

  • 120 g Tomaten

  • 120 g Aubergine

  • 70 g Arborio rijst voor risotto

  • 35 g Boter

  • 3 cl Olie

  • 5 g Kippenfond

  • 1 tl Suiker

  • 70 cl Water

  • 2 cl Olijfolie

  • 25 g Geraspte Parmezaanse kaas

  • Zout

  • 15 g Kalfsfond

  • 5 g Gedroogde tijm

  • 60 cl Water

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Bereiding

Stap 1 /12

Doe de paprika in grote blokjes en de gepelde en in kwartjes gesneden look en ajuin in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 100g Kleine ajuin
  • 80g Rode paprika
  • 3g Look
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /12

Vervang het mes door de mengstaaf. Voeg de olie en de gedroogde tijm toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 3cl Olie
  • 5g Gedroogde tijm
  • Menger

Stap 3 /12

Snijd de bovenkant van de courgettes en haal het vruchtvlees uit de courgettes.

  • 900g Kleine ronde courgettes

Stap 4 /12

Bewaar de helft van het vruchtvlees van de courgettes en snijd in kleine blokjes met de aubergine en de tomaat.

  • 120g Tomaten
  • 120g Aubergine

Stap 5 /12

Voeg alle groenteblokjes toe, samen met de rijst, de suiker, de boter, de gevogeltefond en het water.

  • 70g Arborio rijst voor risotto
  • 35g Boter
  • 5g Kippenfond
  • 1tl Suiker
  • 70cl Water

Stap 6 /12

Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Leg er de 6 uitgeholde courgettes in. Druk op ‘Start’.

  • 900g Kleine ronde courgettes
  • Zout
  • Stoom- accessoire

Stap 7 /12

Schroei de kalfslendes in een steelpan met wat olie tot het vlees aan beide zijden mooi gekleurd is.

  • 800g Kalfsfilets
  • 2cl Olijfolie

Stap 8 /12

Bestrijk de kalfslendes met de mosterd en leg het kalfsvlees in de interne stoommand.

  • 800g Kalfsfilets
  • 30g Mosterd

Stap 9 /12

Giet de gegaarde groenten af in de kom en meng met de geraspte parmezaan. Vul de 6 gegaarde courgettes met de groentevulling.

  • 900g Kleine ronde courgettes
  • 25g Geraspte Parmezaanse kaas

Stap 10 /12

Spoel de kom uit en bevestig de mengstaaf. Voeg de water, de kalfsfond en de tijm toe.

  • 15g Kalfsfond
  • 5g Gedroogde tijm
  • 60cl Water

Stap 11 /12

Plaats de interne stoommand met de kalfslendes. Sluit het deksel zonder de vulstop en neem de externe stoomkoker. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Menger
  • Stoommandje
  • Stoom- accessoire

Stap 12 /12

Dien warm op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228