Kalfsballetjes met munt
- Totale tijd 18min
- 15min
Voorbereidingstijd - 3min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
200 g Kalfsgehakt
10 cl Kalfsfond
1 zeste Citroen (zestes)
1 el Olijfolie
6 Gehakte verse muntblaadjes
2 g Sneden witbrood van elk 25 g
Zout en peper
1 Eierdooiers
300 g Courgettes
30 g Groene olijven
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /6
Vermeng het kalfsvlees, de munt, de eierdooiers en het wit brood met elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Rol balletjes van 40 g.
Stap 3 /6
Giet de olie in de kuip. Braad de balletjes van kalfsvlees lichtjes aan. Haal ze vervolgens uit de kuip. Fruit de courgetten.
Stap 4 /6
Voeg de kalfsfond, de citroenschil en de olijven toe en leg de balletjes erbovenop.
Stap 5 /6
Snelkookfunctie: 3 min
Stap 6 /6
Dien de balletjes van kalfsvlees met munt op met courgetten.