- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- In de oven geroosterde eendenborst met honing en wortelen
In de oven geroosterde eendenborst met honing en wortelen
- Totale tijd 1u 8min
- 10min
Voorbereidingstijd - 28min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
4 personen
1 el Oestersaus
3 el Sojasaus
3 el Honing
20 cl Sinaasappelsap
2 Verse eendenborsten (ongeveer 800 g)
750 g Wortelen
2 el Honing
4 el Olijfolie
10 cl Water
30 g Bruine suiker
2 tl 4-kruidenmix
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /8
Meng de oestersaus, de sojasaus, de honing en het sinaasappelsap in een diep bord. Breng op smaak met peper en zout. Meng.
Stap 2 /8
Snijd met een mes in het vel van de eendenborst om een rasterpatroon te creëren, zonder dat je in het vlees snijdt. Leg de borsten in de marinade, met de vleeskant naar beneden. Besprenkel de huid met de marinade. Dek af met een doek en zet 30 minuten in de koelkast.
Stap 3 /8
Schil ondertussen de wortelen en snijd ze in de lengte in 4. Meng in een kom de honing, het water en het 4-kruidenpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wortelen toe en meng. Leg de wortelen op de bakplaat.
Stap 4 /8
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma ROAST op 190°C en stel de bereidingstijd in op 15 minuten. Druk op START. Pas de bereidingstijd aan de grootte van de wortelen aan.
Stap 5 /8
Haal de eendenborsten uit de marinade. Meng de bruine suiker en de 4-kruidenmix in een diep bord. Smeer de eendenborsten in met het mengsel en zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn.
Stap 6 /8
Leg de eendenborsten op de bakrooster. Plaats de bakrooster in de middelste stand van de oven, zonder de bakplaat met wortelen te verwijderen. Giet de helft van de eendenborstmarinade over de wortelen in de bakplaat en schep voorzichtig om.
Stap 7 /8
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma ROAST op 190°C en stel de bereidingstijd in op 13 minuten. Druk op START.
Stap 8 /8
Snijd de eendenborsten in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Dien warm op en serveer met de saus.