- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Hummus van bloemkool
Hummus van bloemkool
- Totale tijd 22min
- 15min
Voorbereidingstijd - 7min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
300 g Harde kern van de bloemkoolroosjes, afgespoeld en in blokjes gesneden
60 g Tahini (of sesampasta, in de bio-afdeling)
2 teentje Knoflook, gepeld en van onzuiverheden ontdaan
2 el Olijfolie
1 Citroen (sap)
1 tl Komijnpoeder
1 tl Bruine suiker of honing
Zout en peper ter afwerking (optioneel)
2 el Koriander of peterselie, afgespoeld en fijngehakt, als versiersel (optioneel)
2 el Sesamzaadjes, als versiersel (optioneel)
Bereiding
Stap 1 /6
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /6
Hak de knoflook fijn
Stap 3 /6
Hak de peterselie fijn
Stap 4 /6
Doe de bloemkool en knoflook in het stoommandje, en plaats het dan in de pan, met 25 cl water.
Stap 5 /6
Onder druk laten koken.
Stap 6 /6
Meng de bloemkool en de knoflook met de overige ingrediënten. Werk het geheel af met wat sesam en kruiden.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
