Hummus van bloemkool
- Totale tijd 22min
- 15min
Voorbereidingstijd - 7min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
300 g Harde kern van de bloemkoolroosjes, afgespoeld en in blokjes gesneden
60 g Tahini (of sesampasta, in de bio-afdeling)
2 teentje Knoflook, gepeld en van onzuiverheden ontdaan
2 el Olijfolie
1 Citroen (sap)
1 tl Komijnpoeder
1 tl Bruine suiker of honing
Zout en peper ter afwerking (optioneel)
2 el Koriander of peterselie, afgespoeld en fijngehakt, als versiersel (optioneel)
2 el Sesamzaadjes, als versiersel (optioneel)
Bereiding
Stap 1 /6
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /6
Hak de knoflook fijn
Stap 3 /6
Hak de peterselie fijn
Stap 4 /6
Doe de bloemkool en knoflook in het stoommandje, en plaats het dan in de pan, met 25 cl water.
Stap 5 /6
Onder druk laten koken.
Stap 6 /6
Meng de bloemkool en de knoflook met de overige ingrediënten. Werk het geheel af met wat sesam en kruiden.