Hummus met butternutpompen en gebraden look
- Totale tijd 1u 40min
- 10min
Voorbereidingstijd - 1u 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
13 g Look
0.5 tl Olijfolie
50 g Butternutpompoen
Water
1.5 tl Olijfolie
50 g Kikkererwten
1 el Citroensap
1 el Tahin
1 tl Paprikapoeder
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
2 tl Verse koriander
Accessoires
Stoommandje Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2 /9
Pel de knoflookteentjes, besprenkel met een lepel olijfolie en doe ze in aluminiumpapier.
Stap 3 /9
Doe de look in de oven. Laat 30 minuten garen en draai halverwege de gaartijd een keer om.
Stap 4 /9
Borstel de butternutpompoen onder water om de aarde te verwijderen, zonder de schil te beschadigen. Snijd de pompoen in twee stukken en verwijder de zaadjes. Snijd in stukjes.
Stap 5 /9
Doe 0,7 l water in de kom van de keukenmachine.
Stap 6 /9
Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Leg er de stukjes pompoen in. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /9
Controleer de garing met een mespunt. Giet het water uit de kom en bevestig het Ultrablade-hakmes.
Stap 8 /9
Doe de gegaarde stukken butternutpompoen, de uitgelekte kikkererwten, de gebraden teentjes look, de olijfolie, de tahin en het paprikapoeder in de kom van de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Schraap de randen met een pannenlikker en meng opnieuw indien nodig.
Stap 9 /9
Snijd er wat verse koriander over. Werk af met kikkererwten, pompoenpitten, wat olijfolie en een snuifje paprikapoeder. Dien op als fingerfood!