- Homepage
- Recipe Details Page
Huisgemaakte barquettes met aardbeien
- Totale tijd 37min
- 20min
Voorbereidingstijd - 17min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
10 personen
100 g Yoghurt
160 g Bloem
2 Eieren
11 g Gist
140 g Poedersuiker
2 cl Zonnebloemolie
80 g Amandelpoeder
500 g Aardbeien
25 g Suiker
0.5 tl Agaragar
Olie
Accessoires
Gebakset Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /11
Doe de bloem en de gist in een kom. Zet het even apart.
160g Bloem 11g Gist
Stap 3 /11
Doe de yoghurt en het ei in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
100g Yoghurt 2 Eieren
Gebakset
Stap 4 /11
Voeg de suiker, de zonnebloemolie en het amandelpoeder toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Doe beetje bij beetje de bloem en de gist erbij.
140g Poedersuiker 2cl Zonnebloemolie 80g Amandelpoeder
Gebakset
Stap 5 /11
Smeer de barquettevormpjes lichtjes in met olie. Verdeel de bereiding over de barquettevormpjes.
Olie
Stap 6 /11
Zet een tiental minuten in de oven tot de gebakjes licht goudbruin zijn.
Stap 7 /11
Haal de gebakjes uit de oven en laat ze goed afkoelen. Herhaal totdat het beslag volledig is opgebruikt.
Stap 8 /11
Was de aardbeien en verwijder het kroontje.
500g Aardbeien
Stap 9 /11
Doe de aardbeien en de suiker in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
25g Suiker
Ultrablade hakmes
Stap 10 /11
Voeg de agaragar toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
0.5tl Agaragar
Ultrablade hakmes
Stap 11 /11
Giet de gelei in de gebakjes en laat een uur opstijven.