Huisgemaakte barquettes met aardbeien
- Totale tijd 37min
- 20min
Voorbereidingstijd - 17min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
10 personen
100 g Yoghurt
160 g Bloem
2 Eieren
11 g Gist
140 g Poedersuiker
2 cl Zonnebloemolie
80 g Amandelpoeder
500 g Aardbeien
25 g Suiker
0.5 tl Agaragar
Olie
Accessoires
Gebakset Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /11
Doe de bloem en de gist in een kom. Zet het even apart.
Stap 3 /11
Doe de yoghurt en het ei in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /11
Voeg de suiker, de zonnebloemolie en het amandelpoeder toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Doe beetje bij beetje de bloem en de gist erbij.
Stap 5 /11
Smeer de barquettevormpjes lichtjes in met olie. Verdeel de bereiding over de barquettevormpjes.
Stap 6 /11
Zet een tiental minuten in de oven tot de gebakjes licht goudbruin zijn.
Stap 7 /11
Haal de gebakjes uit de oven en laat ze goed afkoelen. Herhaal totdat het beslag volledig is opgebruikt.
Stap 8 /11
Was de aardbeien en verwijder het kroontje.
Stap 9 /11
Doe de aardbeien en de suiker in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 10 /11
Voeg de agaragar toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 11 /11
Giet de gelei in de gebakjes en laat een uur opstijven.