Hartige churros met chorizo en parmezaan
- Totale tijd 35min
- 10min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
420 g aardappels
100 g chorizo
8 eenheid tomaten
4 g zout
4 g peper
10 g Provençaalse kruiden
80 g Parmezaanse kaas
100 g bloem
4 g zout
4 g peper
Accessoires
Vleesmolen Koekjesvormer Beater Couliscentrifuge
Bereiding
Stap 1 /11
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2 /11
Kook de aardappelen in 30 minuten gaar in een pot met gezouten water. Pel ze.
Stap 3 /11
Zet de hakmolen met het fijne rooster op de machine. Maak een puree van de lauwe aardappelblokjes. Druk op 'Start'.
Stap 4 /11
Laat de aardappelen afkoelen.
Stap 5 /11
Schil de chorizo en snijd in stukjes. Doe hem in de hakmolen met het fijne rooster. Druk op 'Start'. Zet het even apart.
Stap 6 /11
Zet de juicer op de keukenmachine. Duw de tomaten in kleine stukjes door het accessoire.
Stap 7 /11
Giet de tomatencoulis in de pot. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de Provençaalse kruiden toe. Laat de coulis op een zacht vuur 10 minuten indikken.
Stap 8 /11
Doe de aardappelen, de chorizo, de parmezaan, de bloem, het zout en de peper in de kom van de keukenmachine met het kneedaccessoire. Druk op ‘Start’.
Stap 9 /11
Maak de churros met het koekjesmondstuk en zet het uiteinde in de vorm van een grote ster. Doe niet te veel pasta in de vultrechter zodat de pasta niet vast komt te zitten. Druk stevig op de drukstaaf.
Stap 10 /11
Leg de churros afwisselend op een bakplaat met bakpapier. Zet gedurende 25 minuten in de oven.
Stap 11 /11
Dien op met een salade en tomatencoulis.