Hartige churros met chorizo en parmezaan - Recepten Kitchen Coach | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Hartige churros met chorizo en parmezaan

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 35min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    25min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

8 personen

  • 420 g aardappels

  • 100 g chorizo

  • 8 eenheid tomaten

  • 4 g zout

  • 4 g peper

  • 10 g Provençaalse kruiden

  • 80 g Parmezaanse kaas

  • 100 g bloem

  • 4 g zout

  • 4 g peper

Accessoires

  • Vleesmolen
    Vleesmolen
  • Koekjesvormer
    Koekjesvormer
  • Beater
    Beater
  • Couliscentrifuge
    Couliscentrifuge

Bereiding

Stap 1 /11

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2 /11

Kook de aardappelen in 30 minuten gaar in een pot met gezouten water. Pel ze.

  • 420g aardappels

Stap 3 /11

Zet de hakmolen met het fijne rooster op de machine. Maak een puree van de lauwe aardappelblokjes. Druk op 'Start'.

  • Vleesmolen

Stap 4 /11

Laat de aardappelen afkoelen.

Stap 5 /11

Schil de chorizo en snijd in stukjes. Doe hem in de hakmolen met het fijne rooster. Druk op 'Start'. Zet het even apart.

  • 100g chorizo
  • Vleesmolen

Stap 6 /11

Zet de juicer op de keukenmachine. Duw de tomaten in kleine stukjes door het accessoire.

  • 8eenheid tomaten
  • Couliscentrifuge

Stap 7 /11

Giet de tomatencoulis in de pot. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de Provençaalse kruiden toe. Laat de coulis op een zacht vuur 10 minuten indikken.

  • 4g zout
  • 4g peper
  • 10g Provençaalse kruiden

Stap 8 /11

Doe de aardappelen, de chorizo, de parmezaan, de bloem, het zout en de peper in de kom van de keukenmachine met het kneedaccessoire. Druk op ‘Start’.

  • 80g Parmezaanse kaas
  • 100g bloem
  • 4g zout
  • 4g peper
  • Beater

Stap 9 /11

Maak de churros met het koekjesmondstuk en zet het uiteinde in de vorm van een grote ster. Doe niet te veel pasta in de vultrechter zodat de pasta niet vast komt te zitten. Druk stevig op de drukstaaf.

  • Koekjesvormer

Stap 10 /11

Leg de churros afwisselend op een bakplaat met bakpapier. Zet gedurende 25 minuten in de oven.

Stap 11 /11

Dien op met een salade en tomatencoulis.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228