- Homepage
- Hartig taartje met kip, dragon en grove mosterd à l’ancienne
Hartig taartje met kip, dragon en grove mosterd à l’ancienne
- Totale tijd 1u 55min
- 25min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
4 personen
300 g Bloem
100 g Boter
6 cl Water
6 cl Melk
0.5 tl Zout
Water
500 g Kip
100 g Champignons
50 g Spek
20 g Boter
25 g Sjalot
30 g Grove mosterd à l'ancienne
4 takje Dragon
25 cl Gevogeltebouillon
1 Eierdooier
Zout, peper
Accessoires
Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /14
Doe het water en de melk in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 2 /14
Snijd de boter in blokjes en voeg ze toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 3 /14
Voeg de bloem en het zout toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 4 /14
Maak van het deeg een bolletje, omwikkel met huishoudfolie en leg minstens 30 minuten in de ijskast.
Stap 5 /14
Doe de in stukjes gesneden kip in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Zet het vlees aan de kant.
Stap 6 /14
Voeg de gpelde champignons, het spek en de sjalot toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 7 /14
Vervang het mes door de menger en voeg de boter in blokjes toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 8 /14
Voeg de kip en de dragon toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 9 /14
Voeg de grove mosterd à l'ancienne en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Laat de bereiding afkoelen.
Stap 10 /14
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 11 /14
Bestuif een werkblad met bloem. Haal het deeg uit de ijskast en rol dun uit op het werkblad. Vet 4 individuele bakvormpjes in met boter en bedek ze met het deeg. Laat het deeg ongeveer 2 cm over de rand heen komen. Verdeel de kippenvulling over de bakvormpjes. Raap de overschotjes deeg bij elkaar en rol opnieuw uit.
Stap 12 /14
Versnijd het deeg in cirkels ter grootte van de bakvormpjes en kerf een kruisje in het midden. Leg een cirkel over elk bakvormpje om ze te sluiten.
Stap 13 /14
Sluit de randen goed met behulp van een beetje water. Kluts een eierdooier met een theelepel water en bestrijk hiermee de taartjes.
Stap 14 /14
Zet ongeveer 30 minuten in de oven.