Hartig taartje met kip, dragon en grove mosterd à l’ancienne - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Hartig taartje met kip, dragon en grove mosterd à l’ancienne

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 55min
  • Voorbereidingstijd
    25min
  • Gaartijd
    1u
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

4 personen

  • 300 g Bloem

  • 100 g Boter

  • 6 cl Water

  • 6 cl Melk

  • 0.5 tl Zout

  • Water

  • 500 g Kip

  • 100 g Champignons

  • 50 g Spek

  • 20 g Boter

  • 25 g Sjalot

  • 30 g Grove mosterd à l'ancienne

  • 4 takje Dragon

  • 25 cl Gevogeltebouillon

  • 1 Eierdooier

  • Zout, peper

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /14

Doe het water en de melk in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 6cl Water
  • 6cl Melk
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /14

Snijd de boter in blokjes en voeg ze toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 100g Boter
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /14

Voeg de bloem en het zout toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 300g Bloem
  • 0.5tl Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /14

Maak van het deeg een bolletje, omwikkel met huishoudfolie en leg minstens 30 minuten in de ijskast.

Stap 5 /14

Doe de in stukjes gesneden kip in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Zet het vlees aan de kant.

  • 500g Kip
  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /14

Voeg de gpelde champignons, het spek en de sjalot toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 100g Champignons
  • 50g Spek
  • 25g Sjalot
  • Ultrablade hakmes

Stap 7 /14

Vervang het mes door de menger en voeg de boter in blokjes toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 20g Boter
  • Menger

Stap 8 /14

Voeg de kip en de dragon toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 4takje Dragon
  • Menger

Stap 9 /14

Voeg de grove mosterd à l'ancienne en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Laat de bereiding afkoelen.

  • 30g Grove mosterd à l'ancienne
  • 25cl Gevogeltebouillon
  • Zout, peper

Stap 10 /14

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 11 /14

Bestuif een werkblad met bloem. Haal het deeg uit de ijskast en rol dun uit op het werkblad. Vet 4 individuele bakvormpjes in met boter en bedek ze met het deeg. Laat het deeg ongeveer 2 cm over de rand heen komen. Verdeel de kippenvulling over de bakvormpjes. Raap de overschotjes deeg bij elkaar en rol opnieuw uit.

Stap 12 /14

Versnijd het deeg in cirkels ter grootte van de bakvormpjes en kerf een kruisje in het midden. Leg een cirkel over elk bakvormpje om ze te sluiten.

Stap 13 /14

Sluit de randen goed met behulp van een beetje water. Kluts een eierdooier met een theelepel water en bestrijk hiermee de taartjes.

  • Water
  • 1 Eierdooier

Stap 14 /14

Zet ongeveer 30 minuten in de oven.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228