- Homepage
- Recipe Details Page
Ham in madeirasaus en gestoomde groenten
- Totale tijd 56min
- 10min
Voorbereidingstijd - 46min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
6 sneetje Gerookte ham, dik gesneden (5 mm)
750 g Aardappels
150 g Champignons
300 g Diepgevroren erwten
100 g Gerookt spek
50 g Sjalotten
75 g Madeira
1 tl Kalfsfond
1 tl Maïzena
1 el Water
60 cl Water
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de gepelde sjalotten in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
50g Sjalotten
Ultrablade hakmes
Stap 2 /8
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Schraap de zijkanten van de kom. Voeg de kalfsfond, de madeira, de grof gesneden champignons en het water toe.
150g Champignons 75g Madeira 1tl Kalfsfond 60cl Water
Menger
Stap 3 /8
Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Voeg de geschilde aardappelen in blokjes toe. Breng op smaak met zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
750g Aardappels Zout
Menger Stoom- accessoire
Stap 4 /8
Los de maizena in een apart kommetje op in water.
1tl Maïzena 1el Water
Stap 5 /8
Haal alles uit de externe stoomkoker. Doe de verdunde maizena in de kom van de keukenmachine.
Stap 6 /8
Bevestig de externe stoomkoker. Leg de spekblokjes en de erwtjes op de aardappels.
300g Diepgevroren erwten 100g Gerookt spek
Stoom- accessoire
Stap 7 /8
Plaats de middelste stoomplaat en leg de zes sneetjes ham erbij. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
6sneetje Gerookte ham, dik gesneden (5 mm)
Stoom- accessoire
Stap 8 /8
Dien warm op.