- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Ham in madeirasaus en gestoomde groenten
Ham in madeirasaus en gestoomde groenten
- Totale tijd 56min
- 10min
Voorbereidingstijd - 46min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (18)
i-Companion Touch Pro HF93D810 Kookrobot - 17 programma's - 8 accessoires - Ingebouwde weegschaal Companion Pro HF850810 Kookrobot - 12 programma's - 6 accessoires Companion XL HF840110 Kookrobot - 12 programma's - 7 accessoires CUISINE COMPANION Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
6 sneetje Gerookte ham, dik gesneden (5 mm)
750 g Aardappels
150 g Champignons
300 g Diepgevroren erwten
100 g Gerookt spek
50 g Sjalotten
75 g Madeira
1 tl Kalfsfond
1 tl Maïzena
1 el Water
60 cl Water
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de gepelde sjalotten in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 2 /8
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Schraap de zijkanten van de kom. Voeg de kalfsfond, de madeira, de grof gesneden champignons en het water toe.
Stap 3 /8
Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Voeg de geschilde aardappelen in blokjes toe. Breng op smaak met zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 4 /8
Los de maizena in een apart kommetje op in water.
Stap 5 /8
Haal alles uit de externe stoomkoker. Doe de verdunde maizena in de kom van de keukenmachine.
Stap 6 /8
Bevestig de externe stoomkoker. Leg de spekblokjes en de erwtjes op de aardappels.
Stap 7 /8
Plaats de middelste stoomplaat en leg de zes sneetjes ham erbij. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 8 /8
Dien warm op.