- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Groentenuggets
Groentenuggets
- Totale tijd 35min
- 20min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
200 g Wortel
320 g Broccoliroosjes
1 Ui
1 teentje Knoflook
140 g Cheddar
2 Ei
200 g Bloem
4 el Olijfolie
300 g Paneermeel
4 el Paprikapoeder
Oliespray of olijfolie
Bereiding
Stap 1 /6
Schil de wortels en snijd ze in grote schijfjes. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Pel de ui en knoflook en hak ze in grove stukken.
Stap 2 /6
Doe de broccoli, wortel, ui, knoflook, cheddar, eieren, bloem en olie in een keukenmachine. Hak tot een glad mengsel. Doe het nuggetmengsel in een kom en zet apart.
Stap 3 /6
Meng het paneermeel en het paprikapoeder in een apart kommetje en strooi de mix op een groot bord.
Stap 4 /6
Gebruik twee eetlepels of je handen, die je eerst natmaakt, om de nuggets te vormen. Leg ze hierna in het broodkruim. Strooi de broodkruimels eerst over de bovenkant van de nuggets en gebruik daarna je handen om ze volledig te bedekken. Druk de broodkruimels lichtjes aan zodat ze goed vastkleven.
Stap 5 /6
Leg de nuggets in het apparaat. Zorg ervoor dat ze ver genoeg uit elkaar liggen. Start het kookproces.
Stap 6 /6
Serveer warm of koud met een saus naar keuze.